Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Létrehozva:
2020-01-09 20:28:26

Cikk írója:
Rácz Edith


Gombóc leves


Gombóc leves kicsit másképp

Néhány évvel ezelőtt eszembe jutott nagyanyám apró gombócos bablevese,

és akkor én ezeket az apró gombócokat elkészítettem fokhagymás rántott leves betétjeként, ami azóta az unokám kedvenc levese lett.

Rántott leves:

2 evőkanál lisztet megfuttatunk 2 evőkanál étolajon, izlés szerint ízesitjük , pirospaprikával, zúzott fokhagymával, /vagy fokhagyma granulátummal/, őrölt bossal, ételízesítővel, /ha használunk/, vagy sózzuk.

Felengedjük langyos vízzel, és forraljuk, majd petrezselyemzöldet is adunk hozzá, amelyet előzőleg apróra vágtunk.

Gombóc készítése:

4-5 evőkanál lisztet teszünk egy kis tálba, sózzuk, fokhagyma porral ízesítjük, hozzákeverünk egy kis kanál sütőport, hogy lazább legyen a gombócunk, majd beleütünk 2 egész tojást, és 2 evőkanál étolajat. 

Összegyórjuk, pogácsánál kicsit masszívabb tészta legyen, majd az elkészült levesünkbe ebből apró gombócokat formálunk!

Néhány perc alatt feljönnek a gombócok a leves tetejére, ezután még néhány percig forraljuk a levest, és készen is van a felséges fokhagymás, gombóc levesünk.

Van amikor tejföllel dúsítjuk, de csak tálaláskor, még finomabb lesz a levesünk!

Jó étvágyat!