Egy komolyabb járvány idején a fizikai kapcsolatok minimalizálása kulcsfontosságú. Az interneten terjedő képek egyike remekül bemutatja, miért akkora igazság ez.

Koronavírus-világjárvány
Már Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a COVID-19) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés pár hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, több mint százezren fertőződtek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

A Kínából indult koronavírus-járvány miatt mostanra világszerte akadnak fertőzöttek. Azok, akik nem betegedtek meg, most is számos dolgot tehetnek, hogy ez így maradjon. Egyrészt fontos, hogy gyakran és alaposan mossunk kezet, és ne piszkáljuk az arcunkat vagy a szemünket.

Egy másik, de ugyanilyen fontos szabály a távolságtartás, vagyis a fizikai kapcsolatok minimalizálása, hiszen ezzel is megtörhető a fertőzési láncolat. Ezt az üzenetet már az interneten terjedő mémek is átvették (nagyon helyesen), így eggyel több forrás igyekszik kihangsúlyozni annak jelentőségét. De miért olyan lényeges is ez?

Mashable technológiai és életmód magazin bukkant rá a válaszra, pontosabban egy képre, amely remekül szemlélteti, hogyan óvhatók mások, ha kis ideig nem érintkezünk velük:

Gregg Gonsalves@gregggonsalves
 
 

 

Kép megtekintése a Twitteren
 
 
 

Ha viszont mégis kimozdulunk, győződjünk meg róla, hogy a hazaérkezés után a telefonunkat alaposan megtakarítottuk, mivel ezen az eszközön is képes megtapadni a vírus (és persze számos más kórokozó). Ehhez itt talál közérthető segítséget.

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20200318_koronavirus_