Település:
Baranya megye, Abaliget
Cseresznyés diós piskóta
Cseresznyés diós piskóta.
Hozzávalók:
14 dkg liszt
7 dkg darált dió
6 tojás
10 dkg porcukor
7 dkg kristálycukor
4 tasak vaníliás cukor
1 csapott kiskanál fahéj
1 kiskanál sütőpor
csipetnyi só, néhány csepp citromlé
1 kg cseresznye
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:a cseresznyét megmossuk,kimagozzuk és szűrőben alaposan lecsepegtetjük.A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét néhány csepp citromlével és cseppnyi sóval verni kezdjük,majd amikor már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a kristálycukrot,és kemény habbá verjük.Felhasználásig félretesszük.A tojássárgáját egy másik tálban a porcukorral és három tasak vaníliás cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőport,majd váltakozva kanalanként óvatosan belekeverjük a lisztet, a darált diót és a kemény tojásfehérje habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simitjuk, majd egyenletesen elosztjuk benne.A kimagolt és lecsepegtetett cseresznyét megszórjuk élelmiszerkemémyítővel,összeforgatjuk, majd a tésztára szórjuk és meghintjük a fahéjjal.Ezután a tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk,tűpróbáig sütjük.Ha megsült, még melegen megszórjuk a megmaradt tasak vaníliás cukorral,majd kockákra vágva tálaljuk.
Forrás: Székely konyha magazin
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
Weblapok webáruháza ajánló
További webáruházi ajánlatok »
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »