Cikk feltöltése

Település:
Baranya megye, Abaliget


Cseresznyés diós piskóta


Cseresznyés diós piskóta.

Hozzávalók:

14 dkg liszt

7 dkg darált dió

6 tojás

10 dkg porcukor

7 dkg kristálycukor 

4 tasak vaníliás cukor

1 csapott kiskanál fahéj

1 kiskanál sütőpor

csipetnyi só, néhány csepp citromlé

1 kg cseresznye

1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:a cseresznyét megmossuk,kimagozzuk és szűrőben alaposan lecsepegtetjük.A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét néhány csepp citromlével és cseppnyi sóval verni kezdjük,majd amikor már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a kristálycukrot,és kemény habbá verjük.Felhasználásig  félretesszük.A tojássárgáját egy másik tálban a porcukorral és három tasak vaníliás cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőport,majd váltakozva kanalanként óvatosan belekeverjük a lisztet, a darált diót és a kemény tojásfehérje habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simitjuk, majd egyenletesen elosztjuk benne.A kimagolt és lecsepegtetett cseresznyét megszórjuk élelmiszerkemémyítővel,összeforgatjuk, majd a tésztára szórjuk és meghintjük a fahéjjal.Ezután a tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk,tűpróbáig sütjük.Ha megsült, még melegen megszórjuk a megmaradt tasak vaníliás cukorral,majd kockákra vágva tálaljuk.

Forrás: Székely konyha magazin

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »