10 gyerekszínész, akkor és most!

10 gyerekszínész, akkor és most!


9 gyerekszínész, akik kiléptek Hollywoodból (és mit tettek később)

 
 
2022. február 10 Charlotte Bond
(A fotó forrása: Denny Keeler / közreműködő a Getty & Paramount Pictures-en keresztül)

Nehéz gyerekszínésznek lenni, egyensúlyba kell hozni a családi és iskolai követelményeket egy hollywoodi film fárasztó órarendjével. Egyes gyereksztárok úgy találták, hogy a színészet nem nekik való, vagy elriasztják őket az iparág elvárásai.

 
 
 

Íme tíz gyerekszínész, és hogy mit csinálnak most.

Carrie Henn

Miután eljátszotta Newt/Rebeccát az Aliensben (1986) – ez az előadás a legjobb fiatalabb színész alakításáért járó Szaturnusz-díjat érdemelte ki – Henn úgy döntött, inkább tanár lesz. Néha a tanítványai behozzák az Aliens DVD másolatát, hogy aláírja .

Bár nem színészkedik, Henn rendszeresen fellép a Cons-ban és dokumentumfilmekben, ahol az Aliens című filmben szerzett tapasztalatairól beszél . De amikor a 2016-os Comic-Con International rendezvényen Wirednek beszélt, arról beszélt, hogy leforgatott egy jelenetet , amelyben egy idegen kiragadja a vízből:

 

„Az első rendezőasszisztens voltaképpen arra kért valakit, hogy ott maradjon éjszakára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a víz meleg marad . De valójában túl meleg volt számomra, úgyhogy felültem az oldalsó rácsokon, és az idegen és én ott maradtunk, és a lábunkat rúgtuk a vízben.

 
 
Carrie Henn

Carrie Henn egykor és most (Fotó forrása: Twentieth Century Fox és Daniel Knighton/Getty Images)

Shirley Temple

A hollywoodi történelem talán egyik legismertebb gyereksztárja, Temple három évesen kezdett el színészkedni, és 12 éves koráig 43 filmben szerepelt.

 
 

22 évesen nyugdíjba vonult, és inkább a politikába kezdett. Bár 1967-ben nem sikerült bejutnia a Kongresszusba, kinevezték az ENSZ-be. 1974 és 1976 között az Egyesült Államok ghánai nagykövete volt, Reagan elnök pedig 1989 és 1992 között nevezte ki csehszlovákiai nagykövetnek.

 
 
Shirley Temple gyereksztárként, majd később az lfie-ben

Shirley Temple gyereksztárként, majd később az lfie-ben (Fotó forrása: Hulton Archívum/Getty Images & Kevin Winter/Getty Images)

Ariana Richards

Mielőtt Lex Murphy szerepét a Jurassic Parkban (1993) jelölték volna meg, Richards különböző filmekben, tévéműsorokban és telefilmekben szerepelt. Bár volt egy cameofilmje a Jurassic Park: Lost World (1997) című filmben, és feltűnt a Tremors 3: Back to Perfection című filmben 2001-ben, Richards úgy döntött, hogy a művészet az, ahol a szíve valóban ott van. Szenvedélye arra késztette, hogy saját galériáját és művészeti vállalkozását irányítsa.

Read also: During the Great Depression, Canadian Prime Minister Richard Bennett secretly sent his own money to needy families
 

Az IMDb-n található életrajza szerint (ahogyan a weboldala, a Gallery Ariana írta ): „A forgatás szüneteiben Ariana önarcképet festett akvarellben magáról és Joseph Mazzelló társszereplőjéről, Brachiosaurus mellett. Bemutatta a művet Spielbergnek, aki bekeretezte és elhelyezte otthonában.”

 
 
Ariana Richards régen és most

Ariana Richards régen és most (a fotó forrása: Universal Studios és David Livingston/Getty Images)

Danny Lloyd

Míg Stanley Kubrick arról híres, hogy a The Shining (1980) forgatása közben Shelly Duvall-lal bánt megdöbbentő módon , állítólag nagyon védte a hatéves Danny Lloydot, aki csak néhány évvel később vette észre, hogy egy horrorfilmben szerepel. 

 

Miután csak kilenc évesen visszavonult a színészettől, Lloyd ma biológiaprofesszor a kentuckyi közösségi főiskolán. Carrie Hennnel ellentétben igyekszik elhallgatni a színészi bizonyítványait a tanítványai elől, akik „Redrum”-t suttognának az órán. 2017 -ben a The Guardiannek nyilatkozva a következőket mondta: „Ez zavaró volt az órán, úgyhogy amikor elkezdtem igazán lejátszani… Tanárként neked kell irányítanod.”

 
 

Azonban rövid időre visszatért a képernyőre a The Shining régóta várt folytatásában , a Doctor Sleep (2019) című cameo-ban . Az éles szeműek észrevehetik őt egy baseball meccsen.

 
 
Danny Lloyd gyerekként és ma

Danny Lloyd a The Shining és a Doctor Sleep című filmben (a fotó forrása: Warner Bros. & MovieStillsDB / Movie Still)

Mara Wilson

A Matilda (1996) , a Csoda a 34. utcában (1994) és a Mrs. Doubtfire (1993) című filmekben játszott Mara Wilson úgy nézett ki, mint egy feltörekvő sztár Hollywoodban. Azonban 13 évesen visszavonult a színészettől, és most író és újságíró.

Read also: Herman Kahn: The physicist, nuclear-war strategist, and Cold War “scenario planner” who inspired Kubrick’s “Dr. Strangelove”
 

Írásai megjelentek az Elle.com -on , a The New York Times -on és a VanityFair.com -on , valamint számos más helyen. Kiadott egy visszaemlékezést is Hol vagyok most?: Igaz történetek a lánykorról és a véletlen hírnévről címmel .

 

2016-ban az NPR -nek nyilatkozva leírta azt a szörnyű élményt, amit a Thomas és a varázsvasút (2000) forgatása során élt át, amikor a rendező eljött hozzá, hogy beszéljen a testében a pubertás miatti változásokról: „Elborzadtam, úgy éreztem, Zavarban úgy éreztem, hogy valamit rosszul csináltam, pedig nem tettem. Kihozták ezeket a sportmelltartókat, amelyek alapvetően kötőanyagok voltak – a mellkasomat hivatottak megkötni. Teljesen megalázva éreztem magam.”

 
 
Mara Wilson a Matildában

Mara Wilson a Matildában és a közelmúltban (a fotó forrása: TriStar Pictures, Sony Pictures és Randy Shropshire/Getty Images a Lambda Legal számára)

Jeff Cohen

A másik karakter, akit a pubertás befolyásolt a karrierje, Jeff Cohen volt, aki Chunk szerepét játszotta a The Goonies -ban (1985). 2015-ben a Daily Mailnek nyilatkozva elmondta, hogy „kövér kölyökként” fordult meg a meghallgatáson, és ott ugyanazok az ismerős arcok lesznek. Azonban „amikor elértem a pubertást, ez a karrier végét jelentette számomra. Csöndből darabká változtam, és többé nem kaphattam szerepet.”

 
 

Bár el volt döbbenve, mert a színészet volt az első szerelme, szórakoztató ügyvéd lett, és úgy találta, hogy előélete vonzó ügyfelei számára.

Read also: Alfama: the oldest neighborhood in Lisbon charms with its narrow cobbled streets and Fado melodies
 

„Az ügyfeleim kiakadnak abból, hogy az ügyvédjük Chunk . Ásnak. A munkámmal jogosan híres emberekkel van dolgom, szóval ez csak buta és szórakoztató. Általában mindig csak az ötödik leghíresebb ember vagyok a teremben.”

 
 
Jeff Cohen a Gooniesban és ma

Jeff Cohen a Gooniesban és ma (Fotó forrása: Warner Bros. & Michael Buckner/Getty Images)

Ke Huy Quan/ Jonathan Ke Quan

Jeff Cohen egyik főszereplője a The Goonies - ban (1985) Ke Huy Quan volt, aki Datat alakította, és szerepelt Short Round szerepében is az Indiana Jones és a Végzet templomában (1984). Bár nem kapott további főszerepeket, Quan nem adta fel teljesen az ipart.

 
 

Harcművészetet tanult a Temple of Doom forgatása közben , majd a University of Southern California School of Cinema Television elvégzése után kaszkadőr koreográfus lett. Dolgozott az X-Men- en (2000), valamint Jet Li-vel a The One -ban (2002).

 
 
Jonathan Ke Quan régen és most

Jonathan Ke Quan egykor és most (A fotó forrása: Lucasfilm / Paramount & Bobby Bank / Getty Images)

Charlie Korsmo

A Dick Tracy -ben (1990) kapott rövid szerep után Charlie Korsmot Jack Banning szerepére osztották a Hook -ban (1991). Azonban hét év szünetet tartott, mielőtt még egy filmet csinált, majd teljesen felhagyott a színészettel, hogy lenyűgöző ügyvédi karriert folytasson.

 

Napjainkban a clevelandi Case Western Reserve University School of Law jogi adjunktusa, vállalati jogra, vállalati pénzügyekre és károkozásokra szakosodott. Dolgozott a Környezetvédelmi Ügynökségnél és az Egyesült Államok kormányának rakétavédelmi csapatánál is.

 
 

Arról a döntéséről beszélt, hogy korai nyugdíjba vonul Hollywoodból, és ezt mondta: „Hiányzott a rendszeres gyermekkorom. Emlékszem, az ügynököm azt mondta nekem, hogy Los Angelesbe kell költöznöm, és nem akartam ezt tenni, és nem akartam rávenni a családomat, így nagyjából hét évre felhagytam a színészettel. Csináltam még egy filmet, a Can't Hardly Wait című filmet, ami szórakoztató volt, de nem változtatta meg a véleményemet, hogy a színészet nem az én hivatásom.”

 
 
Charlie Korsmo régen és most

Charlie Korsmo régen és most (A fotó forrása: Sony Pictures, Columbia Pictures, TriStar Pictures és SGranitz/WireImage)

Peter Ostrum

Willy Wonka és a csokoládégyár (1971) Charlie-szerepéért Ostrumnak több mint hat hónapig Münchenben, Németországban kellett élnie a forgatás alatt. Bár utána három filmre szóló szerződést ajánlottak neki, visszautasította, hogy inkább állatorvosi karriert folytasson.

 
 

Bővebben tőlünk: Átkozták a kis gazembereket? Nyolc gyermekcsillag szörnyű halála

 
 

Ma haszonállatokkal, például tehenekkel és lovakkal dolgozik, és iskolákba jár, hogy állatorvosként és gyerekszínészként is beszéljen. A korai nyugdíjba vonulással kapcsolatos döntését tisztázva a következőket mondta: „Az egész élmény jobb volt, mint élvezetes. Nagyon érdekes volt. De alkalmam volt látni, hogy miből áll mindenkinek a munkája, és tudtam, hogy nem akarok megélni ezekből a dolgokból. …Amikor vége lett, alig vártam, hogy újra csak egy gyerek legyek.”

 
 
Peter Ostrum és Gene Wilder

Peter Ostrum és Gene Wilder, balra, és Ostrum ma (a fotó forrása: Paramount Pictures & Steve Granitz/WireImage)

 Forrás:thevintagenews.com

 
 

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

KUN MAGDOLNA: IGY ÉV VÉGE FELÉ
Kedvencek, Kedvenc versek
A VERS AZ EMBER ÖNMAGÁVAL ÉS ISTENNEL VALÓ ELMÉLKEDÉS. A SZERETET, EGÉSZ ÉVBEN SZIVÜNKBEN KELL LEGYEN. NEM ...
Dicsérjük meg az egészségügyi dolgozókat!
Egészség, Egészség hírek
Figyeljünk azokra, akik értünk is dolgoznak!
Miben segít a Biblia?
Kedvencek, Kedvenc könyvek
Miért érdemes a Bibliával foglalkozni? Vajon tud-e támaszt adni a nehéz időszakokban?
Köpködnek a menyasszonyra, máshol az egész násznép a földön fekszik - 8 bizarr esküvői szokás a világban
Nagyvilág, Érdekességek
Minden nemzetnek megvannak a saját esküvői szokásai, néhány viszont egészen bizarrnak tűnik külső szemlélőként.
Egészség
Egészség, Megelőzés
A betegségek megelőzéséhez, helyes vitamindús táplálkozásra kell törekedni
Tegyen Virtuális sétát a 125 éves Műcsarnokban!
Életmód, Élet
A Hősök terén álló bazilikális alaprajzú, 2300 m2-es alapterületű épület 1896-ra, a honfoglalás 1000 éves ...
Rejtett cukor – így ismerd fel bármiben
Egészség, Diéta
Az élelmiszeripar nagyon trükkös és próbálja elrejteni a szemed elől ha cukrot használ. Meglepő, de olyan étel ...
Mire tanított minket ez az év
Történetek, Emberi történetek
A 2020 év tanulsága
A tüdőfű a tüdő legkülönfélébb betegségeiben hatásos gyógynövény
Egészség, Megelőzés
A tüdőfű a légzőszervi megbetegedések egyik legkiválóbb természetes házi patikaszere. Kiváló hurutoldó, íg ...

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »