Receptek


Hozzávalók: 

  • 1dbtojás
  • 2ekméz
  • 3dkgmargarin
  • 3ektej
  • 15dkgporcukor
  • 1tkszódabikarbóna
  • 50dkgliszt
  • 20dkgmargarin
  • 15dkgporcukor
  • 1csomvaníliás cukor
  • 4dltej
  • 4ekliszt
  • baracklekvár
  • étcsokoládé
    1. A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben, gőz fölött, tíz percig kevergetve melegítjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
    2. A tésztalapokat egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    3. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
    4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kihűlt mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár  kerüljön. Hagyjuk kihűlni és a tetejét kicsit lepréseljük. Ezután bevonjuk a gőz fölött, tejszínnel megolvasztott csokoládéval.
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »