Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-12-02 21:46:46

Cikk írója:
Bukovinszki Tímea


Mese almás pite

Ellenállhatatlan almás pite a sütemény rajongóknak.

Mese almás pite

 

Hozzávalók:                                                                                                                                 

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

20 dkg kristálycukor

2 darab tojás

15 dkg zsír

2 dl tejföl

25 darab alma

2 csomag vaníliás cukor

Maroknyi zsemlemorzsa, búzadara vagy darált keksz.(alsó tésztára kell, hogy ne áztassa át

 az alma)

fahéj

 

 

Töltelék elkészítése:

Az almákat megpucoljuk és lereszeljük majd kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kristálycukorral és fahéjjal pedig ízlés szerint ízesítjük.  


 

 

 

 

 

Tészta elkészítése:

Egy nagyobb tálban vagy aki jobban szereti így lehet gyúródeszkán is elkészíteni.

A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást, zsírt és a tejfölt összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. A tésztát 10-15 percig pihentetjük. Kinyújtsuk a tésztát úgy, hogy ne legyen nagyon vékony mert eláztassa a töltelék a tésztát. Nagyon vastag se legyen, mert a töltelék így elveszik benne. 

 

 

 

Sütés előtti teendők:

A tepsit kizsírozom, és a tésztát a nyújtófára tekerem, így könnyedén bele tudod tenni a tepsibe a tésztát. A tésztára rászórjuk a maroknyi zsemlemorzsát. Ezután az almás töltelékünket tesszük bele. Erre kerül rá a második tésztánk, melyet már villával megszurkálhatunk. A hő hatására a tészta szét repedne, ha nem szurkáljuk meg. Tetejére kenjük a felvert tojást sütőecsettel.


Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon aranybarnára sütjük 50-55 perc alatt.

Kihűlt állapotában felszeleteljük és ízlés szerint porcukrozzuk.

Jó Étvágyat Kívánok!

 

Forrás: kép (utolsó kettő) tinyping.com