KEFÍRES LEPÉNY


Gyors kefires lepénykék újhagymával

A gyors kefires lepénykéket újhagymával akár sós palacsintának is nevezhetjük, amit egy kis kefirrel és apróra vágott újhagymával bolondítunk meg. Az elkészítése valóban nem igényel nagy konyhai rutint, mindenki megbirkózik vele, és szerintem le is tudja vele nyűgözni az éhes családtagokat. A palacsintától eltérően a lepénykén vastagabbak, és tökéletesen illik hozzájuk a tejföl és a fokhagymás szósz is.
Hozzávalok:
200 ml kefir
200 g búzafinomliszt
1 db tojás
1/2 kv. kanál szódabikarbóna
1/2 kv. kanál só
5-6 ev. kanál olaj
1 csokor újhagyma

Az elkészítés nagyon egyszerű, és nem tart tovább fél óránál.
Az újhagymát a zöld szárával együtt felaprítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Az egész keveréket tésztává gyúrjuk, majd egy kanállal kis adagokat veszünk ki belőle és kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
A lepénykéket papír törlőkendőre tesszük, hogy megszabaduljunk a felesleges zsiradéktól.
Tejföllel, fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.

topreceptek.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »