Áfonyás muffin


Készítsd el ezeket a szuper egyszerű áfonyás muffinokat egy vidám hétvégi napon.

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj, plusz 1 evőkanál a tepsi kenéséhez
  • 14 dkg porcukor
  • 2 nagy tojás
  • 14 dkg natúr joghurt
  • 1 teáskanál vaníliáscukor
  • 2 evőkanál tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 12 és fél dkg áfonya

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. Vajazzunk ki egy 12 lyukú muffinformát, vagy helyezzünk el benne papír muffinformákat.

3. Keverjük habosra a vajat és a porcukrot.

4. Adjuk hozzá a tojásokat, és egy percig keverjük.

5. Adjuk hozzá a joghurtot, a vaníliáscukrot és a tejet.

6. Keverjük össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy negyed teáskanál sóval.

7. Öntsük össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, és keverjük simára.

8. Utoljára adjuk hozzá az áfonyát, óvatosan forgassuk a tésztába.

9. Az előkészített muffinformákba tegyük bele a tésztát, mindegyikbe egyforma adagokat.

10. Süssük 5 percig 200 fokon, majd folytassuk a sütést 180 fokos hőmérsékleten.

11. 15-18 perc alatt készen van a sütemény, aranybarnára kell sülnie. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, ha elkészült.

12. 10 percig hagyjuk a tepsiben, majd kivéve a tepsiből folytassuk a hűtést.

 

Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig eláll – egy-két nap elteltével kicsit érdemes rajta frissíteni mikrohullámú sütőben (10-15 másodperc alatt).

 

 

Forrás:

Kép forrása: pixabay

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »