Áfonyás muffin
Készítsd el ezeket a szuper egyszerű áfonyás muffinokat egy vidám hétvégi napon.
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj, plusz 1 evőkanál a tepsi kenéséhez
- 14 dkg porcukor
- 2 nagy tojás
- 14 dkg natúr joghurt
- 1 teáskanál vaníliáscukor
- 2 evőkanál tej
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 és fél dkg áfonya
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Vajazzunk ki egy 12 lyukú muffinformát, vagy helyezzünk el benne papír muffinformákat.
3. Keverjük habosra a vajat és a porcukrot.
4. Adjuk hozzá a tojásokat, és egy percig keverjük.
5. Adjuk hozzá a joghurtot, a vaníliáscukrot és a tejet.
6. Keverjük össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy negyed teáskanál sóval.
7. Öntsük össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, és keverjük simára.
8. Utoljára adjuk hozzá az áfonyát, óvatosan forgassuk a tésztába.
9. Az előkészített muffinformákba tegyük bele a tésztát, mindegyikbe egyforma adagokat.
10. Süssük 5 percig 200 fokon, majd folytassuk a sütést 180 fokos hőmérsékleten.
11. 15-18 perc alatt készen van a sütemény, aranybarnára kell sülnie. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, ha elkészült.
12. 10 percig hagyjuk a tepsiben, majd kivéve a tepsiből folytassuk a hűtést.
Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig eláll – egy-két nap elteltével kicsit érdemes rajta frissíteni mikrohullámú sütőben (10-15 másodperc alatt).
Forrás:
Kép forrása: pixabay
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók