A legfinomabb húsvéti maradékmentő: máglyarakás kalácsból

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-04-13 14:39:07

Cikk írója:
Orbán Anita


A legfinomabb húsvéti maradékmentő: máglyarakás kalácsból


MÁGLYARAKÁS

HOZZÁVALÓK

  • 10 db alma
  • 1/2 db citrom (leve)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 3 ek vaj
  • 25 dkg kalács (szikkadt)
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 12 ek darált dió (1 ek cukorral elkeverve)
  • 7 ek baracklekvár (+ 1 ek a tojáshabhoz)
  • 1 ek porcukor

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. 2 ek vajon megpároljuk.
    2. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. A kalácsszeleteket a tojásos tejbe áztatjuk.
    3. Egy magasfalú tepsit kivajazunk, az átázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Megszórjuk a cukros dió felével, ráhalmozzuk a párolt almát, majd ismét meghinjük a dióval. Ezután rátesszük a maradék kalácsot, majd megkenjük 7 ek lekvárral. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
    4. tojásfehérjét 1 ek porcukorral és 1 ek lekvárral kemény habbá verjük. A sütőből kivett süti tetejére óvatosan rákenjük a tojáshabot, majd további 5-10 percig sütjük.

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »