- 10 db alma
- 1/2 db citrom (leve)
- fahéj (ízlés szerint)
- 3 ek vaj
- 25 dkg kalács (szikkadt)
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 12 ek darált dió (1 ek cukorral elkeverve)
- 7 ek baracklekvár (+ 1 ek a tojáshabhoz)
- 1 ek porcukor
ELKÉSZÍTÉS
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. 2 ek vajon megpároljuk.
- A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. A kalácsszeleteket a tojásos tejbe áztatjuk.
- Egy magasfalú tepsit kivajazunk, az átázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Megszórjuk a cukros dió felével, ráhalmozzuk a párolt almát, majd ismét meghinjük a dióval. Ezután rátesszük a maradék kalácsot, majd megkenjük 7 ek lekvárral. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
- A tojásfehérjét 1 ek porcukorral és 1 ek lekvárral kemény habbá verjük. A sütőből kivett süti tetejére óvatosan rákenjük a tojáshabot, majd további 5-10 percig sütjük.