A monokróm kategória győztes képei

A monokróm kategória győztes képei


Lezárult a MONOKRÓM kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A kilencedik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a MONOCHROME – MONOKRÓM kategóriából választották ki, amely a szeptemberi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A témát David Tipling, az Egyesült Királyság vadfotósa határozta meg. A természet elképesztően élénk, és bővelkedik a szebbnél szebb színekben. De David arra kérte a pályaműveket feltöltőket, hogy ezt most felejtsék el, és amennyire csak lehetséges, távolítsák el a színt, a színárnyalatokat a felvételekről. A fekete-fehér képeken a hibák nem rejtőzhetnek el, és más megközelítést, más tekintetet igényelnek; fontos volt az, hogy a pályázó fotós a formára és az összetételre, az apró részletekre összpontosítson. Ez egy kritikus elem volt a döntés során, amikor David kiválasztotta a legjobb fotót. Tiszta, hibátlan fekete-fehér képeket várt a témát vezető fényképész. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategóriagyőztes JOHAN SIGGESSON lett, aki Dél-Afrikából nevezett a pályázatra, „Kalahari Queen című hihetetlen fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a csodálatos felvétellel:

 

 

Fotó: Johan Siggesson / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett MATTHEW SULLIVAN lett, az Egyesült Államokból. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Entering Hyperspace című fotójával érdemelt ki:

 

Fotó: Matthew Sullivan / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a Hollandiából jelentkező AMISH CHAGGAN pályaművét választották, "The Flick" című felvételével nyerte el a bronzérmet:

 

 

Fotó: Amish Chaggan / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén Khurram Khan-nek adta a Monokróm kategória különdíját (Founder’s Choice), "FlyingFox TV" című fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

 

Fotó: Khurram Khan / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A MONOKRÓM kategóriát a német ANTON TREXLER nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategóriagyőztesek közül fognak kiválasztani.

 

Fotó: Anton Trexler / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Irma Szabó / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Robert Gloeckner / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Jeremy Robbins / WildArt Photographer of the Year

 

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Rick Beldegreen / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »