A SZILUETTEK kategória győztes képei

A SZILUETTEK kategória győztes képei


Lezárult a SZILUETTEK kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A harmadik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a SILHOUETTES – SZILUETTEK kategóriából választották ki, amely a márciusi hónap témaköre volt. Kicsit korábban mutatták meg a TOP 100 fotót, hétvégén pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A SZILUETTEK kategória Andy Rouse ötlete volt, és mivel 1100 nevezés érkezett, ezért minden bizonnyal nehéz volt kiválasztani a TOP 100-at, majd közülük azt a néhányat, akik közül az egyik akár a végső győztes is lehet. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes Yaron Schmid lett végül, aki az Egyesült Államokból nevezett a pályázatra, „Romeo and Juliet”, vagyis „Rómeó és Júlia” című fotójával. A fotós 500 fontot nyert. A második helyezett TIBOR LITAUSZKI Magyarországról. Ő egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Floating Silhouette” című fotójával nyert el. Harmadik helyre a Csehországból származó Jiri Hrebicek pályaművét választották, ő lett tehát a bronzérmes.

 

 

Fotó: Jiri Hrebicek / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító az Egyesült Államok-beli Peter Hudson-nak adta a Sziluettek kategória különdíját (Founder’s Choice). A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa.

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A SZILUETTEK kategóriát az Új-Zélandon élő D’Artagnan Sprengel nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani. Érdekességként jegyzem meg, hogy a tavalyi versenyt D’Artagnan nyerte a fiatalok körében.

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Íme, néhány fotó a kiemeltek közül:

Fotó: Daniel D’Auria / WildArt Photographer of the Year    

 

 

Fotó: Annamaria Gremmo / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Ervin Horesnyík / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Mary Anne Karren / WildArt Photographer of the Year

 

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Łukasz Jabłoński / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »