A tiszta víz, mely életet ment.

A tiszta víz, mely életet ment.


A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás az egészséges életmód első számú feltétele, sokan mégsem tudják napi szinten tartani az ajánlott értéket.  Az egyszerű tiszta víz pedig már négy hét után látványos változásokat hozhat az ember szervezetében.

A szellemi teljesítményt növeli

Aki egy hónapon keresztül tiszta vizet fogyaszt, az számos jótékony hatással számolhat: többek közt bizonyítottan serkenti az agyműködést a Frontiens in Human Neuroscience  lapban megjelent tanulmány szerint

Az agy normális működéséhez nélkülözhetetlen az oxigén, melynek a víz remek forrása, segítségével felgyorsulnak az agyi funkciók, javul a memória és a koncentrációs képesség is. Aki 8-10 pohár vizet iszik naponta, annak a kognitív teljesítőképessége 30%-kal megnövekszik.

Erősödnek a csontok

A víz támogatja az ízületek rugalmasságát, emellett segíti a kalcium beépülését és eljuttatását a csontokba, amiknek egyharmada folyadékból áll. Nemegyszer felröppent a hír arról, hogy a szénsavval dúsított ásványvizek fogyasztása csontritkulást okozhat, ám a Harvard Egyetem hívatalosan  cáfolta ezen állításokat. Mindenesetre a tiszta, szénsavmentes csapvízzel kapcsolatban még nem is merült fel ez soha kérdésként.

A zsírégetést segíti

Bizony, még a zsírégetés folyamatát is támogatja, ha valaki négy héten keresztül vizet iszik, a jobb anyagcsere könnyebben szabadít meg a pluszkilóktól. Nem beszélve arról, hogy a nulla kalóriás ital fogyasztása étkezés előtt étvágycsökkentő hatással is bír.

Az anyagcsere-folyamatok serkentője

A rendszeres folyadékfogyasztás az anyagcsere folyamatára is hat, ami nagyban befolyásolja a sikeres fogyókúrát is. Ha legalább egy hónapon át naponta a szükséges folyadékbevitelt víz segítségével elégítik ki, bizonyitottan  felgyorsul az anyagcsere.

Az izmok építője

A víz az izomtömeg 76%-át teszi ki, hiányában a kemény munka következtében kialakult izomcsoportok szépen, lassan eltűnnek. Ezzel szemben rendszeres fogyasztása segíti a fehérjék beépülését is az izmokba.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »