Az Év Vadfotósa pályázat – JÚNIUS

Az Év Vadfotósa pályázat – JÚNIUS


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Június 30-áig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY, március 31-éig SZILUETTEK, április 30-áig SZEMEK, május 31-éig VISELKEDÉS kategóriákban lehetett pályázni. Ez a néhány szakasz lezárult, 1-jétől pedig indul a hatodik témakör visszaszámlálása is. Június 30-áig lehet feltölteni a pályamunkákat. 

A júniusi témakör kapcsán a részletek:

3. JÚNIUS – "SPACE" –"TÉR". Nevezési határidő 2022. június 30.

A TÉR témakör az egyesült államokbeli Josh Galicki vadfotós ötlete volt. A tér nagyon fontos egy kép kompozíciójának, ötletes használata teljesen megváltoztathatja a hangulatot és az üzenetet, az ottlét érzését megteremtve. Ha ebben a hónapban szeretnél pályázni, mindenképpen tanácsos olyan képeket keresni / készíteni, amelyeken a „szereplőknek”, legyen az állat, vagy növény hagysz elég teret, belehelyezed őket környezetük kontextusába, megmutatod, hogy képes együtt lenni, létezni a negatív és a pozitív tér, ezáltal pedig életre hívsz egy művészi – győztes – képet.

A TÉR kategória tavalyi győztese az Egyesült Államokból pályázó Adam Stunkel lett ezzel a fotójával:


 

Fiataloknál is hirdettek győztest, a magyar származású Koncz-Bisztricz Tamás nyerte meg ezt a kategóriát ezzel a munkájával:


 

Nézzünk még képeket a tavalyi kiemeltek közül:

 

 

Fotó: Kevin Morgans / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Duncan Armour / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Łukasz Jabłoński / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Khurram Khan / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Deborah Armour / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Ewan Crosbie / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Tibor Kercz / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Laura Galbraith / WildArt Photographer of the Year

                                        

Már érdemes felkészülni a júliusi kategóriára!!!

Bár a júliusi témakörre egészen július utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A hetedik témakör: "EMBERI TERMÉSZET". Nevezési határidő pedig: 2022. július 31.

 

A további hónapok témakörei (a képeket a nevezési dátum időpontjáig bármikor fel lehet tölteni, akár most is):

8. AUGUSZTUS – "ABSTRACTS" – "ABSZTRAKTOK". A nevezés 2022. augusztus 31-én zárul.

9. SZEPTEMBER – "MONOCHROME" – "MONOKRÓM". A nevezés 2022. szeptember 30-án zárul.

10. OKTÓBER – "COLOUR" – "SZÍN". A nevezés 2021. október 31-én zárul.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: Annamaria Gremmo / WildArt Photographer of the Year

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »