Az Év Vadfotósa pályázat – MÁRCIUS

Az Év Vadfotósa pályázat – MÁRCIUS


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Március 31-éig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY kategóriában lehetett pályázni. Ez a két szakasz lezárult, mától pedig indul a harmadik témakör visszaszámlálása is. Március 31-éig lehet feltölteni a pályamunkákat. 

A márciusi témakör az egyik legizgalmasabb, íme a részletek:

3. MÁRCIUS "SILHOUETTES" –"SZILUETTEK". Nevezési határidő 2022. március 31.

A sziluettek készítésekor egy tárgy körvonalát, vagy éles árnyékát emeljük ki, és ez rendkívül népszerű módszer arra, hogy művészien ábrázoljunk vadon élő állatokat. Talán ez volt az egyik oka annak, hogy az Egyesült Királyságból származó Andy Rouse vadfotós ezt a témát választotta március hónapra. A sziluett jelentése ugyanis árnyékrajz. Nem a részletek adják a fotó lényegét, hanem a szurokfekete alak, amitől egyaránt mutat titokzatosságot és ad drámai hangulatot. A hatékony sziluettek kialakításához mindenképpen szükségünk van a megfelelő háttérvilágításra, de egyébként ebben a kategóriában is nyitottan állnak a pályázó ötletéhez, és várják a kreatív fotókat. Valószínűleg idén is születik egy olyan kép, amely az összes többit beárnyékolja, és a reflektorfény arra az egyre kerül.

A SZILUETTEK kategória győzteseiről semmit nem tudok mutatni, mivel ez a témakör teljesen új. Mint ahogy sorozatom első részében említettem, a tavalyi évhez képest sok változás történt a pályázat során, és az egyik ilyen, hogy néhány kategóriát töröltek, és helyettük új lépett be. Ezért most más oldalról keresett képeket mutatok.

 

A fotó forrása: SLRLOUNGE.COM

 

 

A fotó forrása: Format

 

Már érdemes felkészülni az áprilisi kategóriára!!!

Bár az áprilisi témakörre egészen április utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A negyedik témakör a "SZEMEK". Nevezési határidő pedig: 2022. április 30.

 

A további hónapok témakörei (a képeket a nevezési dátum időpontjáig bármikor fel lehet tölteni, akár most is):

5. MÁJUS – "BEHAVIOUR" – "VISELKEDÉS". A nevezés 2022. május 31-én zárul.

6. JÚNIUS – "SPACE" – "ŰR". A nevezés 2022. június 30-án zárul.

7. JÚLIUS – "HUMAN NATURE" "EMBERI TERMÉSZET". A nevezés 2022. július 31-én zárul.

8. AUGUSZTUS – "ABSTRACTS" – "ABSZTRAKTOK". A nevezés 2022. augusztus 31-én zárul.

9. SZEPTEMBER – "MONOCHROME" – "MONOKRÓM". A nevezés 2022. szeptember 30-án zárul.

10. OKTÓBER – "COLOUR" – "SZÍN". A nevezés 2021. október 31-én zárul.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: bbc.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »