Az EMBERI TERMÉSZET győztes fotói

Az EMBERI TERMÉSZET győztes fotói


Lezárult az EMBERI TERMÉSZET kategória, mutatom az eredményt

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A hetedik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a HUMAN NATURE – EMBERI TERMÉSZET kategóriából választották ki, amely a júliusi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

Ez egy teljesen új témakör, tavaly nem szerepelt a 10 között a shetlandi vadfotós, Rebecca Nason koncepciója. Azt mondják, egyetlen faj sem gyakorolt nagyobb hatást a bolygóra, mint az emberi faj, és a következmények a Föld minden egyes részét érintik. A természet ajándékai – a fák, növények, állatok – kénytelenek voltak megtanulni az alkalmazkodást, hiszen együttélésre kényszerülnek az emberekkel. Olyan képeket kerestek ebben a hónapban, amelyek egyaránt megmutatják a vadon élő állatokat, és az emberre jellemző elemeket is. Így például a városban élő madarak, a kukából táplálkozó emlősök, egy autó fényszórójával megvilágított állat jó ötletek lehetnek, de a téma végtelen számú lehetőséget rejt magában. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes IRMA SZABÓ lett végül, aki magyarként nevezett a pályázatra, „Pelicans under the bridge (Pelikánok a híd alatt)” című fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a csodálatos felvétellel:

 

 

Fotó: Irma Szabó / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett ANTHONY COOPER lett az Egyesült Királyságból. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Hairy-footed Flower bee in my back door keyhole című fotójával érdemelt ki:

 

Fotó: Anthony Cooper / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a Németországból jelentkező Jenny Loreen Zierold pályaművét választották:


 

Fotó: Jenny Loreen Zierold / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén a német Jan Piecha-nek adta az Emberi Természet kategória különdíját (Founder’s Choice), "City Hare" című fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

Fotó: Jan Piecha / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. Az EMBERI TERMÉSZET kategóriát a thaiföldi Thamboon Uyyanonvara nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

 

Fotó: Thamboon Uyyanonvara / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Aaron Todd / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: László Tóth / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Tom Robinson / WildArt Photographer of the Year

  

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Jan Piecha / WildArt Photographer of the Year, alapító választott képe

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »