Bögrés Mézes


Karácsonyi Bögrés Mézes Ez a tészta egy álom, könnyű vele dolgozni. A gyúrása gyorsan megvan, végeredménye pedig egy olya vaj puha, könnyen gyúrható tészta, ami nem ragad. 100-150 db. mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk. A legfontosabb a sütési idő, TÍZ perc max. ( nem szabad tovább sütni ) a mérce a szokásos 2,5 dl.-es bögre. Hozzávalók: - 8 bögre finomliszt ( 1 kg) - két és fél bögre porcukor ( 20-25 dkg.) - 3 teáskanál szódabikarbóna - 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék ( vagy fahéj, és szegfűszeg keverék) - 30 dkg margarin, vagy vaj - 1 bögre méz ( 2,5 dl) - 3 tojás 1. A lisztet a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. ( mikróban picit felmelegíteni ) 3. Villával az egészet összekeverjük. 4. Kézzel összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztom. ( ha nagyon ragad a tészta akkor adhatunk még hozzá lisztet, a lényeg, hogy lágy legyen a tészta, lehetőleg ne ragadjon ) 5. Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtom, kb. egy centi vastagra. Majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából. 6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben ( alsó – felső sütés) hét percig sütjük őket, de max. 10 percig szabad sütni, hogy ne száradjon ki. A lényeg, hogy ne kapjon színt az alja semmiképp, inkább többször vegyük ki próbára, még nyersnek tűnik, mikor kivesszük, de nem az, egy két perc és megszilárdul. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »