Egyszerű és csodálatos az orchidea

Egyszerű és csodálatos az orchidea


9 trükk, amit fontos tudni, hogy az orchidea sokszor virágozzon!

Az emberek többsége szereti az orchideát, ez a csodálatos növény akkor a legszebb amikor virágzik. Ahhoz, hogy az orchidea sok virágot teremjen be kell tartanunk néhány fontos szabályt, ma ezeket a szabályokat szeretnénk megismertetni veletek.

 

1. Sokat számít a növény életkora

Az orchidea általában akkor virágzik amikor 1,5 – 3 éves. Ha nem jelennek meg a virágok rajta, akkor érdemes utánajárni a növény korának lehet, hogy túl korai még, hogy virágot hozzon. A növény életkorát meg lehet állapítani a leveleiről, az a növény amely készen áll a virágzásra 5-8 levéllel rendelkezik, a fiatalabb növénynek pedig kevesebb levele van. Ha az orchidea túl hamar virágzott akkor elpusztulhat, a fiatal növény nem tud helyrejönni virágzás után.

2. Vigyázzunk a gyökerekre

Az orchidea gyökerei aktívan részt vesznek a fotoszintézisben, ezért nagyon fontos, hogy biztosítsunk neki elegendő természetes fényt. Ültessük az orchideát átlátszó cserépbe.

3. Ne változtassuk meg az orchidea helyét

Az orchidea nem szereti, ha ide-oda van pakolgatva, bármilyen helyváltoztatás stresszt jelent a növény számára, ezért megállhat a növekedése. Csak akkor tegyük a növényt egy másik helyre, ha nagyon muszáj, de mindenképpen biztosítsunk elegendő természetes fényt a számára. Ha úgy látjuk, hogy az orchidea nemsokára virágozni fog, akkor ne mozdítsuk el a helyéről.

4. A fény jelenti az életet az orchidea számára

Az orchidea nagyon kényes a fényre, ezért napos helyre tegyük és napközben se legyen árnyékos helyen. Ha nem tudjuk folyamatosan biztosítani a fényt a növény számára akkor használjunk egy speciális lámpát, amely biztosítja a fényt. Vigyázzunk, hogy ne szárítsa ki a levegőt a növény körül és ne melegedjen fel túlságosan.

5. A helyes öntözés

Az orchidea öntözésének külön szabályai vannak. Ha szeretnénk elkerülni a gyökerek megpenészedését akkor arra vigyázzunk, hogy csak akkor locsoljuk meg a növényt amikor a földje teljesen száraz, vagyis 10 – 12 naponta. Az öntözés nem függ az orchidea korától és az évszakoktól, de azt tudnunk kell, hogy virágzás után egyszer egy hónapban kell az orchideát meglocsolni.

Ha olyan körülményeket biztosítunk az orchidea számára amely hasonló a természetes élőhelyéhez és kevesebbet fogjuk locsolni, akkor sűrűbben fog virágozni. Azt azért ne feledjük, hogy a növényt sűrűbben kell locsolni virágzás előtt és virágzás közben is.

Forrás: ketkes.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »