Fánk


Hozzávalók:
1.kg.liszt
1.l.tej
1 kocka élesztő
10.dkg.vaj
10.dkg.porcukor
4 tojás sárgája
1-l.olaj 
csipetnyi só
lekvár a tetejére

Ahogyan készűl:
a tojások sárgáját a cukorral olvasztott vajjal kiverem, az élesztőt kevés tejben kis cukorral felfuttatom, a felfutott élesztőt hozzáadom a tojásokhoz, és a tej felét a lisztet a sót  és robot géppel elkezdem kidolgozni és fokozatossan adom hozzá a többi tejet. ha hólyagosan sima a tészta lefedve másfélszeresére kelesztem, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom és ujra lefedve még kb. 20 percig kelesztem, majd forró olajban kisütöm, porcukorral lekvárral tálalom.
Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »