Faültetés Indiában

Faültetés Indiában


Elképesztő rekordot állítottak fel az India északi részén fekvő Uttar Prades államának lakói, akik mindössze 24 óra alatt 50 millió facsemetét ültettek el. Az ország legnépesebb, 199 600 000 lakosú államában több mint 800 ezren vettek részt az akcióban: diákok, családok, kormányzati tisztviselők és civil szervezetek önkéntesei ültették el a fákat a közterek, utak, autópályák, vasútvonalak mentén és az erdős területeken.

India jócskán megdöntötte a korábbi rekordot, melyet Pakisztán állított fel, amikor az országban 2013-ban egy nap leforgása alatt 847.275 fát ültettek el. Termesztésen elsősorban nem a rekord megdöntése volt a cél, hanem az egyre fogyatkozó erdővel borított területek növelése, és az éghajlatváltozás romboló hatásainak megfékezése. Indiában a légszennyezés miatt évente több mint félmillió ember hal meg. Az akcióval az állam vezetői a világ figyelmét is szerették volna felhívni, hiszen az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, és a klímaváltozás lassításához globális összefogásra van szükség.

A világ már felismerte, hogy hatalmas erőfeszítésekre van szükség a széndioxid-kibocsátás csökkentésére, és a globális klímaváltozás megfékezésére. Uttar Pradesh állam most megtette az első lépést” – nyilatkozta Akhilesh Yadav, az állam miniszterelnöke, aki szerint a rekorddal sikerült felhívniuk a figyelmet az erdősítés és a környezetvédelem fontosságára és másokat is ösztönzi tudnak a megmozdulással.

 

Az indiai kormány tavaly komoly kötelezettséget is vállalt a klímakonferencián: 6,2 milliárd dollárt különített el azért, hogy 2030-ra több tízmillió hektárral növeljék az ország erdős területeinek nagyságát.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »