Fenséges krémes


 

  •  

    Hozzávalók a lapokhoz:

    •  1 db tojás,
    • 2 evőkanál tej,
    • 150 g cukor,
    • 1 teáskanál szódabikarbóna,
    • 3 evőkanál méz,
    • 50 g vaj,
    • 2 evőkanál kakaópor,
    • 400 g liszt.

    Hozzávalók a krémhez:

    • 500 ml tej,
    • 3 db tojássárgája,
    • 3 púpozott evőkanál liszt,
    • 1  evőkanál étkezési keményítő,
    • 1 tasak vaníliás cukor,
    • 150 g cukor,
    • 150 g vaj.

    Hozzávalók a mázhoz:

    • 100 g étcsokoládé,
    • 1 – 2 evőkanál olaj.

    Elkészítés:

    Készítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    Állítsuk össze a lapokat: egy nagyobb edénybe tegyük bele a lapokhoz felsorolt hozzávalókat a liszten és a kakaón kívül, majd folytonos kevergetés mellett főzzük 10 – 15 percet. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a kakaót és az átszitált lisztet és keverjük össze. Először a tészta nagyon puha lesz, hagyjuk hűlni 20 – 30 percet, amíg megszilárdul.

    A tésztát dolgozzuk össze a kezünkkel, majd osszuk el 5 részre, mindegyiket nyújtsuk ki 20 x 25 cm nagyságú lappá. Süssük meg mindegyik lapot külön – külön a tepsi hátán, 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 5 perc alatt. Ne süssük a lapokat túl, mert hamar megégnek. A sütési idő a sütőtől is függ.

  • Kavarjuk ki egy tálban a puha vajat, adjuk hozzá a főtt krémet.
    Készítsük el a mázat: a csokoládét törjük kisebb darabokra és olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük jól össze.

    Kenjük meg a lapokat a főtt krémmel, a sütemény tetejét vonjuk be a mázzal. Tegyük az elkészült sütit hűtőbe egy éjszakára, másnap szeleteljük. Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »