Magyar fotósok a legjobbak között

Magyar fotósok a legjobbak között


Lezárult a TÉR kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A hatodik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a SPACE – TÉR kategóriából választották ki, amely a júniusi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A TÉR témakör az egyesült államokbeli Josh Galicki vadfotós ötlete volt. A tér nagyon fontos egy kép kompozíciójának, ötletes használata teljesen megváltoztathatja a hangulatot és az üzenetet, az ottlét érzését megteremtve. Több mint 1000 pályázat érkezett a versenyre, ami azért volt meglepő, mert ez nem egy új kategória, mégis a legtöbben erre küldtek be fotókat. Először a TOP 100 kép lett kiválasztva, majd közülük kerültek ki a legjobbnak ítélt pályaművek, akik közül az egyik akár a végső győztes is lehet. (A TOP 100-ról ITT írtam.) A magyar fotósok számára is talán ez a kategória hozta el a legnagyobb sikert.

A kategória-győztes ANDORN MEESREEDEE lett végül, aki Thaiföldről nevezett a pályázatra, „Across Wind of Change című fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a vicces felvétellel:

 

 

Fotó: Andorn Meesreedee / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett DAVIDE BIAGI lett, Olaszországból. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet Winged Stars című fotójával érdemelt ki:

 

 

Fotó: Davide Biagi / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a Magyarországról jelentkező BOLDIZSAR SZUCS pályaművét választották:

 

 

Fotó: Boldizsar Szucs / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén a szintén magyar CSABA DARÓCZI-nak adta a Tér kategória különdíját (Founder’s Choice), "In the Reeds" című fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A tavalyi pályázaton már elképesztő sikert elért fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

 

Fotó: Csaba Daróczi / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A TÉR kategóriát ILAI PORAT nyerte meg Izraelből, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

 

 

Fotó: Ilai Porat / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Jan Piecha / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Bianca Blonk / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Mary Anne Karren / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Csaba Tokolyi / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Khaldoon Aldway / WildArt Photographer of the Year

 

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Kai Kolodziej / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »