Mese almás pite
Mese almás pite
Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• csipetnyi só
• 20 dkg kristálycukor
• 2 darab tojás
• 15 dkg zsír
• 2 dl tejföl
• 25 darab alma
• 2 csomag vaníliás cukor
• Maroknyi zsemlemorzsa, búzadara vagy darált keksz.(alsó tésztára kell, hogy ne áztassa át
az alma)
• fahéj
Töltelék elkészítése:
Az almákat megpucoljuk és lereszeljük majd kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kristálycukorral és fahéjjal pedig ízlés szerint ízesítjük.
Tészta elkészítése:
Egy nagyobb tálban vagy aki jobban szereti így lehet gyúródeszkán is elkészíteni.
A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást, zsírt és a tejfölt összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. A tésztát 10-15 percig pihentetjük. Kinyújtsuk a tésztát úgy, hogy ne legyen nagyon vékony mert eláztassa a töltelék a tésztát. Nagyon vastag se legyen, mert a töltelék így elveszik benne.
Sütés előtti teendők:
A tepsit kizsírozom, és a tésztát a nyújtófára tekerem, így könnyedén bele tudod tenni a tepsibe a tésztát. A tésztára rászórjuk a maroknyi zsemlemorzsát. Ezután az almás töltelékünket tesszük bele. Erre kerül rá a második tésztánk, melyet már villával megszurkálhatunk. A hő hatására a tészta szét repedne, ha nem szurkáljuk meg. Tetejére kenjük a felvert tojást sütőecsettel.
Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon aranybarnára sütjük 50-55 perc alatt.
Kihűlt állapotában felszeleteljük és ízlés szerint porcukrozzuk.
Jó Étvágyat Kívánok!
Forrás: kép (utolsó kettő) tinyping.com
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók