Néha a színésznek sem jön össze...

Néha a színésznek sem jön össze...


Annyira szórakoztató elképzelni, mi lett volna, ha nem azok a színészek játsszák a mára már ikonikussá vált szerepeket, akik végül megkapták a lehetőséget! Pedig vannak olyan filmsztárok, akiknek nem sikerült a meghallgatás, vagy a próbafelvétel, ezért döntött a rendező más mellett. De van olyan is, aki csak álmodozhatott egy-egy szerepről, a neve fel sem merült, mint lehetséges szereplő. Például el tudod képzelni Robin Williamset Remus Lupinként?

Mai írásomban olyan hírességeket mutatok, akik egyes filmszerepekre pályáztak, de végül lemaradtak róla. Néha bizonyos dolgoknak egyszerűen így kell történnie.

 

9 színész, aki nem kapta meg azt a szerepet, amire vágyott...

 

1. Kurt Russell, mint Han Soló

 

Kurt Russell (balra) és Harrison Ford Han Solóként (jobbra).

(A fotó forrása: Aaron Rapoport / Getty Images és Twentieth Century Fox / MovieStills DB)

 

Harrison Ford előtt több színész is esélyes volt Han Soló szerepére, de a végső befutó majdnem Kurt Russell lett. A castingja a mai napig fenn kering az interneten, esélyes volt Luke Skywalker és Han Soló szerepére is. Kurt Russell több színész-partnerrel is elpróbálta a mostanra már ikonikussá vált Star-Wars jeleneteket, habár később bevallotta, hogy semmit nem értett belőlük. „Valami Halálcsillagról, meg egy Millenniumi Sólyomról volt benne szó.” Állítólag közel volt ahhoz, hogy megkapja a két szerep közül az egyiket, de George Lucas, a rendező nem tudott dönteni, azon töprengett, kit válasszon. Kurt Russell akkoriban kapott egy másik filmszerep ajánlatot is, az ABC felkérte a The Quest című western-sorozat főszerepére. Ezért aztán megsürgette Lucast, hogy döntsön, le ne maradjon mindkét szerepről. „Valójában az utolsó casting-pillanatok zajlottak, de választ kellett adnom az ABC-nek, hogy elvállalom-e a szerepet a western-filmben. Megkérdezte hát Lucastól, aki még mindig vacillált. Mivel a rendezőnek nem sok ideje volt arra, hogy azonnal döntsön, ezért azt javasolta Russellnek, hogy csinálja nyugodtan a westernt. Russell mindenáron dolgozni akart, így hát lemondott Han Soló szerepéről, és elvállalta a tévés szereplést.

 

 

2. Jennifer Lawrence, mint Bella Swan

 

Jennifer Lawrence a 2018-as Oscar-gálán (balra), Robert Pattinson és Kristen Stewart az Alkonyatban (jobbra).

(A fotó forrása: Frazer Harrison/ Getty Images és Summit Entertainment/ MovieStills DB)

 

Eredetileg az alternatív univerzumban, az Alkonyat-sagában Jennifer Lawrence lett volna Bella Swan, legalábbis a színésznő is pályázott a szerepre. 2018-ban Howard Stern műsorában elmondta, hogy amikor meghallgatásra került sor, nem igazán tudott semmit a szerepről és a filmről. Amikor Stern megkérdezte Lawrence-től, hogy sajnálja-e, hogy lemaradt Bella Swan szerepéről, azt válaszolta neki, hogy valójában nincsenek ezzel kapcsolatban rossz érzései. Lawrence azt mondta, hogy az egyetlen szerep, amit igazán sajnált, hogy nem ő kapta meg, az Tim Burton Alice Csodaországban című filmje volt, amely főszerepét végül Mia Wasikowska színésznő játszhatta el. Abban Lawrence is egyetértett, hogy a színésznő „tökéletes és csodálatos” volt a szerepre.

 

 

3. Matthew McConaughey, mint Jack Dawson

 

Matthew McConaughey a 2014-es Oscar-díjátadón (balra), Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a Titanicban (jobbra).

(A fotó forrása: Jason LaVeris/ Getty Images és Paramount Pictures/ Twentieth Century Fox/ MovieStills DB)

 

Matthew McConaughey színész úgy gondolta, hogy jól sikerült a castingja, és abban a tudatban ment el róla, hogy ő kapta meg Jack Dawson szerepét. Egy 2019-es interjú során, amelyet Andy Cohen készített a színésszel, maga McConaughey fedte fel ezt az érdekességet. A filmsztár elmondta, hogy Kate Winslettel elpróbáltak pár közös jelenetet, ami után a stáb tagjai odamentek hozzá, és azt mondták, hogy ez „zseniálisan sikerült”. Bár mostanra elég nehéz elképzelni, hogy Leonardo DiCaprión kívül más alakíthatta volna Jack Dawson szerepét…

 

Leonardo DiCaprio (balra) és Matthew McConaughey (jobbra), A Wall Street farkasa című filmben.

(A fotó forrása: MovieStills DB)

 

Nyilvánvaló, hogy Matthew McConaughey-nek soha nem ajánlották fel konkrétan Jack Dawson szerepét, tehát nem lehetett biztos a dolgában, de Leonardo DiCaprio és McConaughey 2013-ban szerencsére együtt dolgozhattak A Wall Street farkasában.

 

 

4. Robin Williams, mint Remus Lupin

 

Robin Williams színész (balra) és David Thewlis Remis Lupin szerepében az Azkabani fogolyban (jobbra).

(A fotó forrása: Caroline Schiff/ Getty Images és Warner Bros./ MovieStills DB)

 

A Harry Potter és a bölcsek köve tavaly ünnepelte bemutatása 20. évét, Chris Columbus rendező pedig elárulta a Total Filmnek, hogy a zseniális Robin Williams vágya Remus Lupin eljátszása volt, és remélte, hogy megkapja a szerepet a franchise-ban. Williamst azonban nem vették figyelembe a szerepre, mert a franchise egyik korai szabálya az volt, hogy a hitelesség megőrzése érdekében ne adják a szerepeket amerikai színészeknek. Columbus azt nyilatkozta erről: „Volt egy beszélgetésem Robin Williamsszel, aki Lupint akarta játszani. Nagyon nehéz volt azt mondanom, hogy: Csak britek jöhetnek szóba. Nem tehetek semmit.” Erről Williams korábban így nyilatkozott: “Volt néhány szerep, amit szerettem volna eljátszani, de tilos volt amerikai színészeket használni. Talán egy nap. Mondjuk, ha Harry a Yale-re megy és elnök lesz”. Remus Lupin szerepét végül David Thewlis színész kapta meg.

 

 

5. Meryl Streep a King Kong-ban    

 

Meryl Streep színésznő 1978 körül (balra) és Jessica Lange a King Kongban (jobbra).

(A fotó forrása: Jack Mitchell/ Getty Images és Paramount Pictures/ MovieStills DB)

 

Ki tudná valaha is elképzelni azt, hogy visszautasítsa Meryl Streep színésznőt, amikor ő egy szerepre jelentkezik? Pedig ez történt, és milyen rossz kifogással. A Graham Norton Show egyik 2015-ös adásában Streep maga mesélt arról a szörnyű meghallgatási élményről, amelyet a Dino De Laurentiis által rendezett, 1976-os King Kong kapcsán élt át. Streep szerint Dino De Laurentiis fia látta őt egy darabban, és úgy döntött, hogy beviszi őt arra a meghallgatásra, amelyen a King Kong női főszereplőjét akarták megtalálni. Amikor azonban Streep végre bejutott a rendező elé, idősebb De Laurentiis azt mondta fiának olaszul: „Che brutta” – ami azt jelenti: „Miért hozod nekem ide ezt a csúnya dolgot?”  Streep, aki értett és beszélt olaszul, így válaszolt: „Sajnálom, hogy nem vagyok elég szép ahhoz, hogy a King Kongban legyek.”  Végül a lány szerepét a King Kongban Jessica Lange színésznő kapta meg.

 

 

6. Robert De Niro, mint Santino “Sonny” Corleone

 

Robert De Niro a Keresztapa II-ben (balra), és James Caan a Keresztapa című filmben (jobbra).

                 (A fotó forrása: Paramount Pictures/MovieStills DB)

     

Annak ellenére, hogy elnyerte az Oscar-díjat Vito Corleone szerepéért az 1974-es Keresztapa II című filmben, Robert De Niro először Sonny Corleone szerepére pályázott az első Keresztapa című filmben. Sonny Corleone szerepét végül James Caan színész kapta meg. Szerencsére a rendezőnek, Francis Ford Coppolának annyira tetszett De Niro a meghallgatáson, hogy szerepet ajánlott neki a folytatásban.

  

 

7. Britney Spears, mint Allie Calhoun

 

Britney Spears az 1999-es Billboard Music Awards-on (balra), valamint Rachel McAdams és Ryan Gosling a Szerelmünk lapjai című filmben.

(A fotó forrása: ullstein bild/ Getty Images és New Line Cinema/ MovieStills DB)

  

Az énekesnő, Britney Spears egyike volt annak a sok hírességnek, aki meghallgatásra jelentkezett Allie Calhoun szerepére, hogy Ryan Gosling partnereként szerepelhessen a 2004-es Szerelmünk lapjai című filmben. Ezt az érdekes információt 2005-ben Ryan Gosling árulta el az Entertainment Tonight-nak, a filmsztár el volt ragadtatva az énekesnő szereplésétől. Azt mondta róla, hogy: „Nagyon jó. Nagyon szép munkát végzett… tulajdonképpen kiváló munkát végzett.”  Végül mégsem ő kapta a szerepet. Nem Britney Spears volt azonban az egyetlen híres ember, aki meghallgatásra ment. Reese Witherspoon, Jessica Biel és Jessica Simpson is úgy érezték, hogy el szeretnék játszani Allie-t, de a lehetőséget végül Rachel McAdams kapta meg.

    

 

8. Mindy Kaling, mint Lillian Donovan a Koszorúslányokban

  

Mindy Kaling a 2021-es Met-gálán (balra) és Maya Rudolph a Koszorúslányokban (jobbra).

(A fotó forrása: Taylor Hill / Getty Images és Universal Studios / MovieStills DB)

   

A rendkívül vicces 2011-es Koszorúslányok egyetlen módon lehetett volna viccesebb: ha Lillian Donovan szerepét Mindy Kaling kapja meg. 2014-ben Kaling elárulta, hogy nagyon szerette volna a Koszorúslányok egyik szerepét, mert imádta a teljes szereplőgárdát, be is hívták, de végül másnak adták a szerepet. Annak ellenére sem ő lett a befutó, hogy rengeteget gyakorolt. Ez szívszorító volt számára. Lillian Donovan szerepét végül Maya Rudolph játszotta el, aki elképesztően jó volt ebben a szerepben.

  

 

9. Reese Witherspoon, mint Cher Horowitz

 

Reese Witherspoon a Doktor Szöszi-ben (balra) és Alicia Silverstone a Spinédzserek-ben (jobbra).

(A fotó forrása: Metro-Goldwyn-Mayer/ MovieStills DB és Paramount Pictures/ MovieStills DB)

   

Mint kiderült, Reese Witherspoon is harcolt Cher szerepéért az 1995-ös Spinédzserek című film castingján. S arra, hogy ő kapja a szerepet igen nagy volt az esély. A Spinédzserek rendezője, Amy Heckerling a Vanity Fairnek elárulta, hogy Reese-t azért hívták be a castingra, mert mindenki őt ajánlotta a szerepre. Úgy emlékszik erre a rendező, hogy azt mondták neki: „Ez a lány csodálatos. Hatalmas lesz.”  Az ő véleménye is hasonlóan alakult: „Láttam valami filmet, ahol déli akcentusa volt. Talán a tévében volt, talán a hét filmje. De láttam néhány jelenetet róla, és azt mondtam: Hűha. Ő csodálatos. De Alicia Silverstone lesz Cher.”

    

 

Forrás:

thevintagenews.com

Felső kép: pexels.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »