Néhány megdöbbentő tény

Néhány megdöbbentő tény


Néhány megdöbbentő tény, ami teljesen lerombolja bennünk a világról alkotott képünket

Bármennyire is tanult vagy éppen sokat látott emberek vagyunk, mindig jön valami új, ami időről-időre újra és újra képes lenyűgözni bennünket. Ez pedig (mi tagadás) jó érzés, hiszen emberi mivoltunkból fakadóan folyton-folyvást vágyunk az újabb és újabb távlatok, érdekességek felfedezésére.

Hogy ez az igényünk egy rövid időre ismét kielégülhessen, az alábbi listán 25 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, ami ha nem is mindenki számára, de az emberek túlnyomó többségének egészen biztosan megdöbbentő újdonságként fog hangzani.

 
 1. 1916 óta illegális épületet küldeni az Egyesült Államok postájával. Ez a törvény akkor jött létre, amikor valaki egy 40 tonnás házat ,,adott fel a postán”, hogy így kerülje el az egyébként magas szállítási költségeket.

 2. 2 1997-ben nem csak egyszerűen békák potyogtak az égből, komplett vihar alakult ki belőlük.

 3. 3 Alvás közben nem érzünk szagokat.


   
   
 4. 5 A krokodilok intelligensebbek, mint gondolnánk. Példának okáért: szándékosan nyelik le a parton talált köveket, hogy az extra súly miatt mélyebbre tudjanak merülni a vízben

 5.  
 6. .
   
 7. 6 Bhután egy olyan titokzatos ország, hogy senki sem tudja pontosan, hányan élnek ott. Az utolsó népszámlálást ugyanis 1975-ben tartották.

 8.  
 9.  
 10. 7 A felnőtt jegesmedvék sokszor csak az elejtett zsákmány zsírját fogyasztják el, a húsukat meghagyják és/vagy elássák a kölykeiknek. Rendkívül gondoskodó szülők.

 11. 8 Egyes eszkimók csak azért használnak hűtőszekrényeket, hogy a bennük elhelyezett élelmiszereket védjék a megfagyástól.

 12. .

 13. 9 A óceánok fenekén körülbelül 200-szor annyi arany található, mint amit az emberiség valaha is kibányászott a szárazföldön

 
 1.  Forrás:liked.hu
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »