Nyári cukkini leves

Nyári cukkini leves


  • 1 nagyobb cukkíni (kb. 30 dkg)
  • 2 szem burgonya
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ liter víz
  • 1 leveskocka
  • kevés tej vagy tejszín
  • só, bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 szelet fehér kenyér vagy egy zsömle (száraz)
Előkészítés: A cukkínit és a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel nem túl apróra.
Elkészítés: A vizet forraljuk fel, morzsoljuk bele a leveskockát. Adjuk hozzá a kockára vágott cukkínit, burgonyát és a hagymát, fokhagymát. Befedve 20 percig főzzük alacsony hőmérsékleten. Majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, és pürésítsük a zöldségdarabokat (legjobb botmixerrel). Keverjünk hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt, és sóval, borssal ízesítsük. Kockára vágott, olajon megpirított kenyér vagy zsemlekockákkal tálaljuk.
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »