Padlón alvás?


Miért alszanak Japánban az emberek a padlón: 5 ok, amiért érdemes neked is kipróbálni

 

Ha nyugati országban nőttél fel, valószínűleg te is hozzászoktál, hogy egy puha ágyban gömbölyödj össze éjszakára. De ha belépsz egy japán hálószobába, nagy valószínűséggel nem találsz benne ágyat.

 

Számos oka van annak, amiért a japánok inkább a padlón alszanak, és ez nemcsak a hagyomány miatt van így, vagy azért, hogy takarékoskodjanak a hellyel egy kis lakásban. Mint kiderült, a földön alvásnak lenyűgöző egészségügyi hatásai vannak.

 

Japán csodálatos ország, és a tény, hogy a világon itt a leghosszabb a várható élettartam, éppen elég ok arra, hogy elgondolkodjunk a padlón alvás több évszázados hagyományáról.

 
 

1. Enyhítheti a hátfájást

A kemény, sík felületen való alvás jót tesz a hátnak, és segíthet megszabadulni a fájdalomtól, ami akár évek óta is kínozhat. A puha ágy ugyan kényelmesnek tűnhet, de a matrac idővel megereszkedhet, amitől a gerincünk begörbülhet alvás közben, ez pedig hátfájást okozhat. A szakértők azt tanácsolják, hogy helyezzünk furnérlemezt a matrac alá, ha az túl puha. A padlón alvással is kiegyenesíthetjük a gerincünket, és megakadályozhatjuk, hogy természetellenes testhelyzetekbe kerüljünk, miközben forgolódunk.

2. Javíthatja a testtartást

Ha megfelelő helyzetben alszol, és a gerinced megfelelő támaszt kap, akkor sokkal könnyebb lesz napközben egyenesen tartanod a hátadat. A padlón alvás segíthet javítani a rossz testtartást, mert amikor nem fáj a hátad, kisebb kísértést érzel arra, hogy helytelen testtartásba görnyedj.

3. Javíthatja a vérkeringést

A padlón való alvás serkenti a véráramlást, mert a súlyod egyenletesen oszlik el, és kisebb a nyomás a test különböző részein. A természetes helyzetben történő alvás megakadályozza a rossz keringés okozta zsibbadást és bizsergést is. Ha például az oldaladon, összegömbölyödve alszol, a vér visszaáramlik a szívedbe, ami különféle egészségügyi problémákat okozhat, például vérrögöket és visszereket.

Forrás:twice.hu
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »