Skót állófülű/lógófülű

Skót állófülű/lógófülű


Macskából is vannak kezelhetők

A macskákat általában úgy ismerjük, mint öntörvényű állat. Igen, a legtöbbjére hiába szólunk rá, előbb-utóbb úgyis az lesz, amit ő akar. Ám vannak szelídebb, szófogadóbb fajták is, amelyeket érdemes lakásban tartani. Ezek a cicák sok törődést, társaságot igényelnek, cserébe kedvességet, dorombolást és - jó sok szőrt adnak.

Skót állófülű/lógófülű

Az ilyen cicák szinte olyanok, mint egy plüssállat: annyira szelídek, hogy még azt is megadóan tűrik, hogy a kisgyerekek különböző jelmezekbe öltöztessék őket. Nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz - mindenhová követik, még a vécére is -, és nagyon élvezik, ha családban, több emberrel élhetnek együtt.

Ragdoll

Vagyis rongybaba. Az elnevezés nem véletlen: karba véve úgy elengedi magát, mint egy rongybaba. Csendes, szelíd és nagyon szeretetteljes állat finom, puha bundával. Szereti az embereket, a gyerekeket, ráadásul türelmes is. Cérnahangon nyávog, és mindent megtesz, hogy gazdája kedvében járjon.

Tonkinéz

Kifejezetten társasági macska, és nagyon fontos neki a gazdájával teremtett kapcsolat. Intelligens fajta, gyorsan tanul, és imád a figyelem középpontjában lenni. Akkor a legboldogabb, ha a gazdáján feküdhet dorombolva - sok tonkinéz pedig kifejezetten "beszédes", azaz sokat kommunikál nyávogással.

Birman

Ha jó kedvünk van, akkor neki is, és játszani invitál, ha viszont magunk alatt vagyunk, hízelgéssel, bújással, dorombolással próbál vigasztalni - a legtöbb birman ilyen.  Nagyon emberkedvelő fajta, lojális, érzékeny, a gazdáját rajongásig imádja.

Orientális rövid szőrű/Sziámi

Szemükben senki sem jobb és tökéletesebb a gazdinál. Beszédes fajta, rengeteget kommunikál nyávogással már picike korától kezdve, és nagyon aktív is: mindene a játék. Napközben mozgékony, igényli, hogy játsszanak vele, esténként és éjszakánként pedig szorosan a gazdájához bújva szeret aludni.

Forrás: https://www.hazipatika.com/

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »