Sütés nélkül
Igaz már vége az év végi ünnepeknek, de mivel a családom a krémes sütikre "esküszik", ezért gyakran készítek ilyen, és hasonló sütiket!
Igaz kissé macerásnak tűnik, de a sütési idő mindenképpen elmarad.
Így aztán hamarabb asztalra kerülhet ez a krémes, habos csoda. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Gesztenyés kocka
Hozzávalók az alaphoz:
1 csomag gesztenyemassza
30-40 dkg keksz (darált)
10 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
ízlés szerint rum,vagy aroma
kis tej
A krémhez:
3 csomag puding (vaníliás)
9 dl tej
5 dkg cukor,
20 dkg vaj,vagy margarin,
20 dkg cukor,
ízlés szerint vanília.
További hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
5 dl tejszín, 3 cs. habfixáló, ( vagy 3 cs. dr Oetker tejszínhab pótló por)
A gesztenyét, a kekszet, a cukrokat, és a rumot, vagy aromát összedolgozzuk és egy kisebb tepsibe belesimítjuk, nyomkodjuk. Annyi tejet teszünk hozzá,hogy gyúrható legyen. Alulra és felülre is kekszmorzsát szórunk, hogy könnyebben sodorjuk, 1,5-2 cm vastagságúra. A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral , majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.A krém felét a gesztenyés alapra kenjük,s erre a rumos tejbe épp csak beleforgatott babapiskótákat rakjuk sorba. Ezután következik a krém másik fele. A tetején elsimítjuk a felvert tejszínt. Csokireszelékkel, vagy gesztenyével díszíthető. Hulalával is készíthető, sőt azzal még finomabb!
Gyakran készítem úgy is, hogy a gesztenyét nem az alaphoz gyúrom hozzá, hanem a pudingos krémhez keverem. Ilyenkor a babapiskótát kihagyom! Sőt olyan is készült erre a változatra, hogy a gesztenyét, és a babapiskótát is kihagytam. Amit a képen láttok, az utóbbi variáció fotója! Jó munkát, és jó étvágyat! Finom, könnyű, krémes és habos sütit kapunk!
/Raj Devpreet Kaur/
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók