SZAFTOS, ZÖLDFŰSZERES KRUMPLISALÁTA: ISTENI TAVASZI VÁLTOZAT
A krumpli a legsokoldalúbb zöldség, tényleg bármit készíthetünk belőle. Ha már a krumplisaláta került szóba, nem árt tudni, nem csak a klasszikus majonézes változata népszerű, a németek például sült szalonnakockákkal gazdagítják, amibe sült hagymaszeletek is kerülnek. Az így készített krumplisaláta szaftos és olyan bőséges, hogy magában is tökéletes.
Imádom a tavaszt, a legkedvesebb ünnepem a húsvét. Mindig nagy izgalommal készülök, tervezem meg az ünnepi menüt. A hagyományost az újjal keverem, az asztalon mindig jut hely krumplisalátának, amibe az ünnep kedvéért egy kis tojás is kerül. Az alapanyagok tetszés szerint lecserélhetőek, ha valaki nem szereti a kaprot, az használjon medvehagymát, de zöldhagymával vagy poréhagymával is gazdagíthatjuk a salátát, illetve vékonyan szelt piros retek is kerülhet bele.
A salátának nagyon jól áll a majonézes öntet, az ízek tökéletes összhangban vannak. Bárhogy is készítjük, elképesztően finom lesz.
Zöldfűszeres krumplisaláta
hozzávalók 6 személyre:
- 1 kilogramm krumpli
- 4 darab főtt tojás
- 1 marék kapor
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab zellerszár
- 1 darab lilahagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab csemegeuborka
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd kockára vagy karikára vágva (ahogy tetszik) főzzük puhára.
A hagymát, uborkát, zellert, kaprot vágjuk finomra.
A főtt tojások sárgáját kaparjuk egy tálba, villával törjük össze, majd adjuk hozzá a majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét, ízlés szerint sót és borsot, majd keverjük össze alaposan az alapanyagokat.
A főtt krumplihoz adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zellert, uborkát, kaprot, illetve az apróra vágott tojásfehérjét, majd öntsük rá a szószt. Alapos keverés után már tálalhatjuk is, de ha a hűtőben is áll pár órát, még jobban összérnek az ízek.
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók