Tarhonyás sertéspörkölt
https://streetkitchen.hu/brutalis-fogasok/cuccos-kaja-tarhonyas-sertesporkolt/
A tarhonyás sertéspörkölt készítésekor az első lépés, hogy a zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd beledobjuk a – lehetőség szerint öntöttvas – bográcsba. A vöröshagymát is finomra aprítjuk, rádobjuk a lepirított szalonnára, majd üvegesre pirítjuk. Erre megy a paradicsompüré, amit szintén lepirítunk. Egy paradicsomot cikkekre vágunk, eltávolítjuk a héját, felkockázzuk, és mehet bele a bográcsba. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet öntünk rá, és megvárjuk, amíg ez elpárolódik. A vízzel ezt megismételjük még egyszer.
Ha ez is elpárolgott kissé, a felkockázott húst szintén rárakjuk az alapra, majd erősen pirítani kezdjük. Ha kapott egy kis színt, akkor egy nagyobb TV-paprikát kimagozunk, kettévágunk és hozzáadjuk a pörköltünkhöz.
Mehet bele só, bors és egy kevés őrölt kömény ízesítésképp. Amikor a hús zsírjára pirult, öntünk hozzá egy pohár vizet és vékonyra szeletelt fokhagymát teszünk bele, majd forraljuk tovább. Amikor már a zsírján-szaftján serceg a hús, de még épp nem kezd lesülni, akkor újabb pohár vizet küldünk rá. 3-4 kör felöntés-szaftjára pirítás után pedig jöhet a fűszerpaprika, alapos elkeverés és annyi víz, hogy könnyebb pörköltszaft állaga legyen.
Kb. 1 órán át főzzük, utána kiszedjük belőle a TV-paprikát.
Mikor már majdnem teljesen kész a hús, beleszórjuk a két bögre tarhonyát. Három bögrényi vizet öntünk hozzá, és 20-25 perc alatt készre főzzük, de figyeljetek rá, hogy ne égjen le.
Erős paprikával, friss kenyérrel, koviubival és akár egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.
SzínesVilága cikk ajánló
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »