Tigris a szabadban


Nitish Madan – egy indiai vad- és természetfotós –, akinek rendkívüli kapcsolata van a fenséges állatokkal. „Furcsa kapcsolatom van velük” – mondta a sajtó egyik munkatársának. –„Amikor meglátok egyet, egyszerűen nem tudom levenni róla a szemem. Erőt érzek és olyan, mintha egy mágnes vonzana hozzájuk, a tigris lélegzetelállító látvány a vadonban. A félelemnélküliség és a fenség érzetét keltik. Annyira koncentráltak és megállíthatatlanok.” Amikor pedig egy ekkora rajongás találkozik az alkotói ihlettel, akkor abból nyilván művészet születik, ezúttal fényképek formájában. Azok a pillanatok, amelyeket Nitish az indiai Ranthambore Nemzeti Parkban örökített meg, a tigriseket természetes élőhelyükön mutatják be – királyi, ugyanakkor sebezhető, félelmetes, de békés és játékos is. Azt mondják, hogy egy kép többet mond ezer szónál, ezért beszéljenek helyettem a fotók.

 

Az indiai fotós Nitish Madan minden pillanatot kihasznál, amikor tigriseket fotózhat.

 

 

 

A fenti képen a tigris egy ősi templom romjai között sétál, ezzel kapcsolatban a fotós ezt írta Instagram oldalán: „Arrow egyik lánya a Padam-tó előtt sétált ma reggel a varázslatos Ranthambore Nemzeti Parkban. Dermesztő hideg volt, ködös és párás idő, és bár nem éreztem az ujjaimat, örömömre szolgált, hogy le tudtam nyomni a fényképezőgépem gombját. Erre a különleges pillanatra várok, mióta az eszemet tudom, és végre megadta ezt nekem a természet. Mindig hálás leszek. Számomra ez a kép megmutatta Ranthambore szívét és lelkét.”

 

 

 

Nitish egyik célja, hogy megváltoztassa az emberek elképzeléseit ezekről a csodálatos lényekről.

 

 

 

„Milyen hihetetlen reggel volt, amikor Arrow lányaival tölthettem az időt, miközben az anyjuk vadászni ment. Ez az egyik legnagyobb kiváltság: a vadonban látni ezeket a csodálatos nagymacskákat.”

A fotós kötelességének érzi, hogy a tigrisek csökkenő populációjára is felhívja a világ figyelmét, hiszen a fenyegető környezeti változások és az orvvadászat miatt lassan eltűnnek.

 

 

 

„Milyen gyönyörű látvány volt látni ezt a tigrishercegnőt, amint felfedezte otthonát a varázslatos Ranthambore Nemzeti Parkban.

 

 

„A téli reggelek Corbettben mindig nagyon különlegesek, párásak, és ködösek, ami igazán álomszerűvé teszi a helyet. Ahogy a köd az erdő talaján siklott, nehéz volt látni és kitalálni, mi vár ránk, de ettől voltak olyan izgalmasak a corbetti reggelek.

 

 


Forrás:

boredpanda.com

összes kép: Nitish Madan

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »