TOP 100 – TÉR kategória

TOP 100 – TÉR kategória


Az egyik legszínvonalasabb fotós pályázatot tavaly indították útjára, idén pedig itt a magazin oldalán én is figyelemmel kísérem. A győzteseket és az általuk készített fotókat, illetve sok más résztvevő képeit is bemutatom itt az oldalon. A jó hír az, hogy ismét drukkolhatunk magyar fotósoknak, mert többen is bekerültek a legjobb 100 közé a júniusi TÉR kategóriában.

A WildArt Photographer of the Year, vagyis az Év Művészi Vadfotósa című fotópályázat megálmodója Rob Read természetfotós és író, aki korábban az Év Madárfotósa (Bird Photographer of the Year) pályázatot is létrehozta. A madaras pályázatot otthagyva szervezte meg ezt a különleges, 10 hónapon át tartó versenyt. 2021-ben indult el a pályázat és már az első évben rengetegen jelentkeztek, így az első naptól kezdve egy színvonalas nemzetközi vadfotós verseny lett belőle. Minden hónapban egy-egy adott témára küldhettek be képeket a jelentkezők. A verseny tíz hónapig tartott, és részt vehetett kortól, nemzetiségtől függetlenül bárki, a képzett profi fotósoktól kezdve a lelkes amatőr hobbifotósokig. A nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri a művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat kereste, és nem volt számukra lényeges, hogy ritka, egzotikus fajokról készült képek készüljenek. Az sem volt kizárás, ha a fotós okos telefonnal készítette el művét a pályázatra. Kifejezetten művészi alkotásokat vártak, összesen 10 kategóriában, és a 10 kategória győztesét 2021 tíz hónapjában mutatták be. Minden egyes hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtöttek adományokat, ez is volt a verseny egyik fő célja. Ezt a nevezési díjakból finanszírozták: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kellett fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhetett bárki, aki részt szeretett volna venni. Habár minden hónapban osztottak díjakat, amit az egyes kategóriák nyertesei kaptak, természetesen év végén megválasztották az év legjobb fotóját is, amely az egyes kategória-győztesek közül került ki.


Az idei évben pedig folytatódik a verseny, 2022. január 1-je óta lehet az ÉV VADFOTÓSA 2022 pályázatra feltölteni a fényképeket.

Idén is 10 kategóriában lehet pályázni, de egyes kategóriák törölve lettek a tavalyiból és helyettük újak léptek be. Minden hónapban kiválasztják a TOP 100 fotót, kb. egy hónappal a pályamunkák feltöltése után, íme, itt vannak a júniusi témakör legjobb fotói. Közülük választják ki a kategória-győztest, és a díjazottak névsorát a lezárást követő 60. napon teszik közzé kb. Amint megvannak az eredmények, én is írok majd róla itt az oldalon.

 

 

Megvan a TÉR kategória kiválasztott 100 fotója

Mint ahogy említettem, a TOP 100 fotó már kiválasztásra és bemutatásra került. Mivel kicsit sok lenne mind a 100 képet feltölteni, ezért most csak néhányat hozok a legjobbak közül, de azért előtte elmondom a jó hírt. Sok magyar fotós került a TOP 100-ba, kiváló pályamunkájával. Ez a tavalyi eredményeket elnézve egyáltalán nem volt meglepő, hiszen 2021-ben a legjobb fotós (Tökölyi Csaba) díját is és legjobb portfólió anyag (Daróczi Csaba) díját is magyar művész nyerte.

 

Itt van néhány kép a legjobbak közül:

 

 

Fotó: Daniel D'Auria / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Vicki Santello / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Simon Runting / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Josh Hauge / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Irma Szabó / WildArt Photographer of the Year 

 

 

Fotó: Boldizsár Szűcs / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Ervin Horesnyik / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Conrad Dickinson / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Jamin Taylor / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Tyler Reber / WildArt Photographer of the Year

 

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el alul like-olni!

A pályázatról és a júniusi témakörről ITT olvashatsz!

 

 

Forrás:

Minden kép: wildartpoty.com

Felső képet készítette: Andrew Neal / WildArt Photographer of the Year  

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »