Vasárnapi ebéd


Rövid történetem azzal keszdődik, hogy szombaton anyósom beállitott két fej káposztával. Mondom nem baj, majd vasárnapra betöltöm legalább nem kell gondolkodnom a vasárnapi menün. Szokásos vasárnap reggel ébredés, kávé hirtelen telefon csörgés - nagynénjém hív menjek le hozzá melóba. Kerákpárra fel , férjem addig  megabálta a káposzta levelket , ledarálta a húst. Mire haza jöttem már minden elő volt készítve. Gondoltam akkor irány a főzés. 

Receptem a következő: 

1 nagy fej káposzta

fél kila rizs

fél kila darált hús

hagyma apróra vágva

szalonna bőr csíkozva

só, bors,paprika

0,3 dc víz, paradicsomlé

Káposztát megabálni, hagymát megpirítani, belerakni a darált husit, mikor megvan belekeverni a rizst. Kész a töltelék, mehet a töltés. Előveszem a nagy lábast az aljára aprót teszek és szalonna bőrt, attól olyan jó íze lesz. Belerakom a káposztákat amit már betekertem. Szépen egymás mellé ahogy kiadja magát. Amikor már tele a lábas felöntöm vízzel és letakarom. Felteszem főni. Kb. 45 percig főzöm alacsony lángon, majd a vége felé ráöntöm a paradicsom levet. Letakarva főzöm még vagy 10 percig.

Ma ilyen fordított napom van , mert a hagyományos csirkeleves nem maradhat ki ma sem de így csak másodikként lett kész .

Hát ennyi a mai ajánlatom. Jó étvágyat mindenkinek és kellemes vasárnapot.

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »