Zootropolis - Állati nagy balhé

Zootropolis - Állati nagy balhé


Zootropolis – Állati nagy balhé Disney film

 

2016-ban népszerűsített 3D-s számítógépes animációs film. Melynek Disney-film rendezői nem mások mint Byron Howard és Rich Moore. Producere az animációs filmjátéknak Clark Spencer. A forgatókönyvet Phil Johnston és Jared Bush írta. Műfaja: vígjáték.                                                                 

A mese az állatok világában zajlik. Egykori ragadozó farkas Nick Wilde és Judy Hoops az álmodozó nyuszi története a valóságban is igazán tanulságos. Még a nyuszi ábrándozik, hogy egy nap rendőr válik belőle, és ezért mindent megtesz. Bár a környezete nem biztatja erre, inkább kinevetik és még a szülei is szeretnék lebeszélni szeretett kicsinyüket. Ennek ellenére kemény kiképzése eredményes lett, osztályelsőként végez a rendőr akadémián.

 

                                                                                                   

 

Judy Hoops szülei fájó búcsút intenek és féltik őt, így egy védő felszereléssel engedik el a nyulat, aki csak egy róka elleni sprayt visz magával a hosszú útra, hogy szeretteit megnyugtassa. Nagyon szerette volna, ha igazi kihívásban részesülne, de a főnöke parkolóőri feladatokkal bízza meg. Álmát így sem adja fel és 100 büntető cédula helyett, 200 darabot oszt szét. Senki nem kedveli őt, alacsony termete miatt is csak a parkolóőrt látnak belőle.

 

Viszont 14 állat eltűnik Zootropolisból így Hoops megszállottan neki kezdene a nyomozásba, főnöke továbbra sem ismeri el őt, így nem szeretne esélyt adni neki. Ódzkodva ugyan, de engedélyt ad a nyuszinak a keresésre, azonban 48 órát ad az ügy megoldására. Judy első találkozása a rókával egy fagyizóban történt, amikor megvédte őt az elefántoktól azok nem szolgálták őt ki. Nem is sejthette, hogy szülei tiltása és meggyőződése, ellenére ravasz rókával nem barátkozunk, mégis szüksége van rá, hiszen Nick egy szemtanú volt a vidra eltűnésében.