Zsemlemorzsa helyett mit használjak?

Zsemlemorzsa helyett mit használjak?


Tippek zsemlemorzsa helyettesítésére

Az, hogy mivel tudod helyettesíteni a zsemlemorzsát attól is függ, hogy milyen étel készítéséhez akarod felhasználni.

Zsemlemorzsa helyett panírba

A rántott ételek, mint például rántott hús vagy rántott cukkini egyik fontos kelléke a zsemlemorzsa de hogyan lehet rántott ételt készíteni prézli nélkül?

1.Hagyd ki a zsemlemorzsát

Zsemlemorzsa nélkül is lehet finom bundázott ételeket készíteni, íme néhány példa.

Párizsi szelet

Párizsi szeletet prézli nélkül is lehet készíteni, ilyenkor csak lisztbe és tojásba kell forgatni a húst.

párizsi szelet

Panírozd palacsinta bundába

Másik módszer a rántott étel készítésére zsemlemorzsa nélkül, ha palacsinta tésztába mártod. A hagyományosabbnál sűrűbb palacsinta tésztát kell készíteni, és azzal bevonni a húst vagy zöldséget.

csirkemell palacsinta bundában

2. Kukoricapehely, corn flakes

Ha zsemlemorzsa helyett összetört (természetesen sós) kukoricapehelybe forgatod a húst, nagyon finom lesz a végeredmény, garantáltan imádni fogják!

3. Chips

Burgonya és tortilla chipset is nagyszerűen lehet zsemlemorzsa helyettesítésére használni. Először törd kis darabokra a chipset, majd a hagyományos módon először lisztbe, tojásba, végül a chipsbe forgasd a húst.

4. Kétszersült

Ha van otthon kétszersült, dobd az aprítógépbe, és a kétszersült morzsáját ugyanúgy felhasználhatod, mint a zsemlemorzsát.

5. Pattogatott kukorica

Törd apróra a pattogatott kukoricát, és ebbe forgasd a húst zsemlemorzsa helyett, a gyerekek nagy kedvence lesz!

6. Zabpehely

Zabpelyhet is használhatsz rántott ételek elkészítéséhez, természetesen a natúr változatot.

zsemlemorzsa helyett zabpehely

7. Zabkorpa

Zabkorpa is jól használható a zsemlemorzsa helyettesítésére. Ha szeretnél egy kis csavart belevinni, akkor a zabkorpát keverd össze szezámmaggal, és abba panírozd a húst.

8. Kókuszreszelék

Ez elsőre furának tűnhet, pedig a kókuszreszelék is nagyon jól használható rántott ételekhez, mindenképpen próbáld ki!

9. Ropi

A sós ropit vagy perecet először aprítsd fel, és máris kiválthatod vele a zsemlemorzsát!

10. Kréker, sós keksz

Ha van otthon sós keksz, először ezt is aprítsd fel, és máris kezdődhet a panírozás!

Zsemlemorzsa helyettesítése túrógombócnál

Mi van akkor, ha nem a panírozáshoz lenne szükség zsemlemorzsára, hanem mondjuk túrógombóchoz? Semmi pánik, mert ezt a problémát is könnyen meg lehet oldani!

1.Edd meztelenül a túrógombócot!

Akár teljesen el is hagyhatod a morzsát, úgyis nagyon finom lesz, és még diétás is!

2. Pirított dió, mogyoró, mandula

A túrógombóc szerintem sokkal finomabb, ha morzsa helyett pirított dióba forgatod, és így kevesebb szénhidrátot fog tartalmazni. A képen dióba forgatott túrógombócot látsz, ránézésre meg sem lehet mondani, hogy nem zsemlemorzsába van forgatva!

túrógombóc zabpehellyel diós bundában

3. Mák

Készíts mákos túrógombócot, mákban forgasd meg a gombócokat zsemlemorzsa helyett.

4. Kekszmorzsa

Aprítsd fel a kekszet, és használd azt a prézli helyettesítésére!

5. Kókuszreszelék

A kókuszreszelék nem csak panírozásnál, hanem túrógombóc készítésénél is nagyszerűen beválik!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »