Zsemlemorzsa helyett mit használjak?
Tippek zsemlemorzsa helyettesítésére
Az, hogy mivel tudod helyettesíteni a zsemlemorzsát attól is függ, hogy milyen étel készítéséhez akarod felhasználni.
Zsemlemorzsa helyett panírba
A rántott ételek, mint például rántott hús vagy rántott cukkini egyik fontos kelléke a zsemlemorzsa de hogyan lehet rántott ételt készíteni prézli nélkül?
1.Hagyd ki a zsemlemorzsát
Zsemlemorzsa nélkül is lehet finom bundázott ételeket készíteni, íme néhány példa.
Párizsi szelet
Párizsi szeletet prézli nélkül is lehet készíteni, ilyenkor csak lisztbe és tojásba kell forgatni a húst.
Panírozd palacsinta bundába
Másik módszer a rántott étel készítésére zsemlemorzsa nélkül, ha palacsinta tésztába mártod. A hagyományosabbnál sűrűbb palacsinta tésztát kell készíteni, és azzal bevonni a húst vagy zöldséget.
2. Kukoricapehely, corn flakes
Ha zsemlemorzsa helyett összetört (természetesen sós) kukoricapehelybe forgatod a húst, nagyon finom lesz a végeredmény, garantáltan imádni fogják!
3. Chips
Burgonya és tortilla chipset is nagyszerűen lehet zsemlemorzsa helyettesítésére használni. Először törd kis darabokra a chipset, majd a hagyományos módon először lisztbe, tojásba, végül a chipsbe forgasd a húst.
4. Kétszersült
Ha van otthon kétszersült, dobd az aprítógépbe, és a kétszersült morzsáját ugyanúgy felhasználhatod, mint a zsemlemorzsát.
5. Pattogatott kukorica
Törd apróra a pattogatott kukoricát, és ebbe forgasd a húst zsemlemorzsa helyett, a gyerekek nagy kedvence lesz!
6. Zabpehely
Zabpelyhet is használhatsz rántott ételek elkészítéséhez, természetesen a natúr változatot.
7. Zabkorpa
Zabkorpa is jól használható a zsemlemorzsa helyettesítésére. Ha szeretnél egy kis csavart belevinni, akkor a zabkorpát keverd össze szezámmaggal, és abba panírozd a húst.
8. Kókuszreszelék
Ez elsőre furának tűnhet, pedig a kókuszreszelék is nagyon jól használható rántott ételekhez, mindenképpen próbáld ki!
9. Ropi
A sós ropit vagy perecet először aprítsd fel, és máris kiválthatod vele a zsemlemorzsát!
10. Kréker, sós keksz
Ha van otthon sós keksz, először ezt is aprítsd fel, és máris kezdődhet a panírozás!
Zsemlemorzsa helyettesítése túrógombócnál
Mi van akkor, ha nem a panírozáshoz lenne szükség zsemlemorzsára, hanem mondjuk túrógombóchoz? Semmi pánik, mert ezt a problémát is könnyen meg lehet oldani!
1.Edd meztelenül a túrógombócot!
Akár teljesen el is hagyhatod a morzsát, úgyis nagyon finom lesz, és még diétás is!
2. Pirított dió, mogyoró, mandula
A túrógombóc szerintem sokkal finomabb, ha morzsa helyett pirított dióba forgatod, és így kevesebb szénhidrátot fog tartalmazni. A képen dióba forgatott túrógombócot látsz, ránézésre meg sem lehet mondani, hogy nem zsemlemorzsába van forgatva!
3. Mák
Készíts mákos túrógombócot, mákban forgasd meg a gombócokat zsemlemorzsa helyett.
4. Kekszmorzsa
Aprítsd fel a kekszet, és használd azt a prézli helyettesítésére!
5. Kókuszreszelék
A kókuszreszelék nem csak panírozásnál, hanem túrógombóc készítésénél is nagyszerűen beválik!
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók