Kategória:
Kedvencek, Kedvenc zenék

Létrehozva:
2019-12-21 12:20:13

Cikk írója:
szekszard varos


Two Steps From Hell

A Two steps from Hell (rövidítve: TSFH) egy amerikai produkciós cég, mely Los Angelesben, Kalifornia államban székel. Elsősorban zseniális komolyzenei és rock alapú szimfónikus zenéiről ismert, mely számtalan videójátéknak, és filmelőzetesnek szolgáltatta a zenei hátterét. Aki hallgatja a TSFH dallamait, egy különleges, és epikus élményt tudhat magának, a katarzis egy olyan foka, melyet nagyon nehéz szavakkal leírni.

A TSFH-t 2006-ban alapította Thomas Bergersen és Nick Phoenix, akiket alapvetően a filmelőzetesekhez szánt rövidebb, de annál erőteljesebb eredeti szimfonikus zenék motiváltak, mikor megalapították a TSFH-t. Bergersen Trondheimből, Norvégiából származott, Phoenix pedig Londonból, 2003-ban mindketten az Egyesült Államokba költöztek, és 2006 elején megalapították a TSFH-t, ekkor már 1.000. körül mozgott a zenei termékek száma.

A TSFH nevet Bergersen egy norvégiai nightclubról nevezte el, melynek neve Two Floors From Heaven (Két emeletnyire a Mennyországtól) volt.

Először televíziós műsorokban, és videójátékokban jelentek meg alkotásaik. Első nagylemezüket, az Invinciblet 2010-ben adták ki, melyről számos ismert szerzemény később betétdallá is vált. Heart of Courage című szerzeményük több híres eseményen is elhangzott, úgymint a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokon, vagy a 2011-es Madridi Ifjúsági Világtalálkozón.

Számos híres film előzeteséhez a TSFH írta a zenéket úgy, mint a Harry Potter filmek, az X-men filmek, az Interstellar (Csillagok Között), és a Karib-Tenger Kalózai.

Számomra mindig megnyugvással tölt el, ha meghallom a TSFH dallamait, egyben motivációt is ad az élet nehézségeinek leküzdéséhez.

Forrás: Wikipédia, Facebook