Település:
Komárom-Esztergom megye, Tata


Tatai Fényes Tanösvény


Páratlan természeti jelenség, egyedülálló látvány a láperdő faóriásai között a mélyből feltörő víz!

Bemutatkozás

Páratlan természeti jelenség, egyedülálló látvány a láperdő faóriásai között a mélyből feltörő víz! A Tatai Fényes Tanösvény várja a természeti csodákat önállóan felfedezni kívánó kirándulókat, és azokat az érdeklődőket, családokat, csoportokat és osztályokat, akik kiváló túravezetőink segítségével ismerkednének a vizek birodalmával.

A mindig más arcát mutató láperdő a fotósok paradicsoma, akár természetfotó témájaként vagy háttérként a fotóművészet más területén. A tanösvényen végigjárva olyan élményben lehet része, ami az 1350 m hosszú, lápra épített sétány elkészültéig csak keveseknek adatott meg, a sétány magaslatáról pedig a lombkorona szintjéről élvezheti a vadregényes táj látványát.

A tanösvény látogatóközpontja nem csak természeti értékeink megóvását és megismerését segítő kiállításokkal, előadásokkal, rendezvényekkel kívánja szolgálni a látogatókat, hanem otthona lehet azoknak a közösségeknek, társaságoknak, családoknak, amelyek ebben a gyönyörű környezetben óhajtják végezni munkájukat, vagy közösen eltölteni szabadidejüket.

A „vizes játszótér” izgalmas játékai nem csak a kiránduló apróságoknak jelentenek érdekes elfoglaltságot, szakembereink segítségével Ön is meglepheti gyermekét és barátait néhány vidám órával a számukra szervezett gyermekprogram keretében. A kicsinyek szórakozására szolgál a tavunkon kiépített kötélpályás csónakos, és függőhidas átkelési lehetőség is. A kalandvágyó felnőtteket tapasztalt búvárok vezethetik be a víz alatti világ megismerésébe, és ha már mindent láttak, és az időjárás is engedi, felüdülhetnek a szomszédságunkban lévő Fényes Strandfürdő medencéiben.

Jöjjön el a Tatai Fényes Forrásvidékére, vagy látogasson el hozzánk kerékpárral a tatai Öreg-tó partján álló Új Kajakház Ökoturisztikai Központból elindulva, ahol munkatársaink biztosítják az Ön számára legmegfelelőbb kerékpárt, az átöltözés és tisztálkodás lehetőségét, hogy gyönyörű városunkat átszelő mintegy 3 km megtétele után Ön is részese lehessen a természet csodálatos gazdagságának.

Járja be a Tatai Fényes Tanösvény 1350 méter hosszú, cölöpökön álló sétányán a földből feltörő karsztforrások, a soha be nem fagyó vizek vidékét, az őshonos növények és állatok számtalan fajának otthont adó láperdőt!

Sétáljon száraz lábbal ott, ahol a „víz az úr”! 1350 m sétány a láp felett, vezetett túrák, fotószafarik, fotós és madárles látogatóközpont, előadások, kiállítások, rendezvény-és közösségi tér szervezett játszóházak, izgalmas programok gyerekcsónakázó, játékos vízi átkelés búvárprogramok akár kezdőknek is
 
A Tatai Forrásvidék élmény a családnak, hely a társaságnak.
 

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »