Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Csongrád megye, Szeged

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


Bivalyok és makettek


Kicsik és nagyok számára egyaránt érdekes látnivaló az egyedi szépségű Nagyszéksós-tó és Bivalyrezervátum.

Magyarország vár – Mórahalom, élményforrás a homokháton

 
 
A Szegedtől mindössze húsz kilométerre fekvő település tarsolyában harmonikusan megfér egymással a strandolás és wellness, ezer év makettekbe sűrített történelme, a bivalyleves, az operett és nem utolsósorban egy élményteli bringázás a térség természeti kincsei és tanyái között.

Most, amikor dübörög a nyár, természetes, hogy egy kiadós csobbanással indítunk a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben, amely 14 fedett és 7 szabadtéri medencével, infra-, finn- és aromaszaunával, sókabinnal kényezteti vendégeit.

 

Bivalyok és makettek

A strandolásba belefáradva, kicsik és nagyok számára egyaránt érdekes látnivaló az egyedi szépségű Nagyszéksós-tó és Bivalyrezervátum, hiszen a terület élő- és táplálkozó helyként szolgál a fészkelő és vonuló madarak számára. Bivalysimogatást ne ígérjenek a gyerekeknek, a szelfizés viszont kárpótol.

Bivalyok a Nagyszéksós-tavi rezervátumban

Fotó: Visitmorahalom.hu

Hasonlóképpen korosztályfüggetlen a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait 1:25-ös méretarányú makettek formájában bemutató Ezer Év Parkja. Templomok, várak, kastélyok és műemlékek között Gulliverként sétálva bukkannak elénk a régi idők emlékei.

Valósághű makettek az Ezer Év Parkjában

Fotó: Visitmorahalom.hu

Mórahalom további nevezetességeit a kültéri képzőművészeti alkotásoktól a Homokháti Emlékházon át a Kocsimúzeumig a Buba-busszal érdemes felfedezni, amelyről bárhol leszállhatunk, majd a következő járattal folytathatjuk az ismerkedést a kisvárossal.

Városnézés Buba-busszal

Fotó: Visitmorahalom.hu

Két keréken

Az aktívabb mozgást kedvelők 30 kilométer hosszú bicikliúton tekerhetnek biztonságosan, de a szomszédos Ásotthalomtól Kelebiáig a térség más zugai is felfedezhetők kétkerekűvel. Igazi ínyencség a kelebiai erdőben szervezett bunkertúra (augusztus 7.), amely a hidegháborús időkbe kalauzol vissza.

Aki több napig marad és alaposabban megismerné a környéket, annak érdemes kiváltania a város kedvezményeket nyújtó turisztikai kártyáját. (morahalomkartya.hu).

Forrás: turizmus.com

 

 

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »