Előzzük meg a gyulladást!

11 olyan étel, ami megelőzi a gyulladást vagy megnyugtatja azt.
A gyulladás egy természetes válasz a szervezettől, ami akkor fordul elő, amikor stresszes helyzetbe kerülünk, például érzelmi feszültség vagy fizikai feszültség alatt vagyunk. Számos olyan étel létezik, ami segít megelőzni, vagy egyyenesen megállítani a gyulladást és segít elkerülni gyakori egészségügyi problémákat. Ezek azt ételek gazdagok tápanyagokban és olyan tulajdonságokban, amik enyhítik az izomfájdalmat és mérsékelik a stresszt az egész testben.
A krónikus gyulladás tünetei közé tartozik a gyakori fejfájás, az étvágy elvesztése, az izmok merevsége, az energia elvesztése, a hidegrázás, a láz és az visszatérő hasmenés.
11 élelmiszer, ami természetesen előzi meg az akut gyulladást
Brokkoli
A brokkolinak magas mind a kálium mind a magnézium tartalma és a benne található antioxidánsok többsége tulajdonképpen mind hatásos gyulladáscsökkentőként funkcionálnak. A brokkoli egy antioxidáns erőmű, ami kulcsfontosságú vitaminokat, flavonoidokat és karotinoidokat tartalmaz. Ezek együttműködnek az oxidációs stressz csökkentésében a szervezetben és segítenek megküzdeni mind a krónikus gyulladásokkal, mind a kialakuló rákkal.
Áfonya
Ezek a kicsi kék gyümölcsök antocianint tartalmaznak, egy olyan típusú antioxidánst ami harcol a gyulladás ellen és segíthet csökkenteni a szívbetegségek és a rák kockázatát.
Chia-magvak
A chia-magvak antioxidáns és gyulladáscsökkentő erőművek, amik tartalmazzák az elengedhetetlen zsírsavakat, mint az alfa-linolenik sav és a linolenic sav, tartalmaznak még stronciumot, az A,B,E,D –vitaminokat, ásványi anyagokat, például ként,vasat, jódot,magnéziumot, mangánt, niacint és tiamint. Emellett rendelkeznek azzal a képességgel, hogy visszafordítsák a gyulladásos állapotot, rendbe szedjék a koleszterin szintet és csökkentsék a vérnyomást, ezáltal elengedhetetlenné válva a szív egészségéhez.
Oliva olaj
Az oliva polifenoljai bizonyítottan csökkentik a vér C reaktív fehérje szintjét, ami egy jele a valószínűsíthető gyulladásnak a szervezetben. A mediterrán étrend egyik jellegzetessége, az oliva olaj segít csökkenteni a stroke és néhány rákfajta kockázatát.
Kurkuma
A kurkuma legfőbb összetevője, a kurkumin ,a fűszer aktív gyulladáscsökkentő anyaga. A nagymértékű gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően a kurkuma nagyon hatékony segítség azon emberek számára, akik reumás izületi gyulladással küzdenek.
Avokádó
Az avokádó teljességgel csodálatos a sejtek védelmezésében, mivel számos gyulladáscsökkentő tápanyagot tartalmaznak : fitoszterolt, karotenoid antioxidánsokat ( beleértve a luteint, a béta-karotin és az alfa-karotint , stb), C és E-vitamint, valamint olyan ásványi anyagot is, mint a mangán, a szelén és a cink, valamint omega-3 zsírsavat és még megannyi jótékony hatású anyagot.
Gyömbér
A gyömbér egy másik fontos immunitás szabályozó, ami segít csökkenteni a gyulladást, amit a túlzott aktivitású immunreakciók okoznak. Úgy tartják, hogy mivel a gyömbér nagyon hatékony a test felmelegítésében, ezért segít lebontani a méreganyag felhalmozódásokat a szervekben. Emellett ismert a nyirokrendszer- szervezetünk szennyeződés elvezető rendszerének- a tisztításáról.
Kendermag
A kendermagnak magas az omega-3 zsírsav tartalma, ami mint ahogy már az előbb is említettük egy erőteljes gyulladáscsökkentő anyag. Emellett tartalmaz még gamma-linolenic savat is, ami egy igen jótékony fajtája az omega-3 zsírsavnak, ami a szervezetben gyulladáscsökkentő közvetítőként működik.
Zsálya
Erről a gyulladáscsökkentő gyógynövényről azt is kimutatták a kutatások, hogy frissen tartja a memóriát. Remekül megy a baromfiból készült ételekhez, a zsályát már évszázadok óta használják és olyan flavonoidokat tartalmaz, melyek csökkentik a duzzanatot.
Cayenne-bors
A cayenne-borsról úgy tartják, hogy gyulladáscsökkentőként és antioxidánsként viselkedik. A kapszaicin, az olajos anyag a cayenne-borsban és borsos társaiban egy aktív hozzávaló sokféle receptre kapható gyógyszerben, krémben, kenőcsben és a tapaszokban amiket izületi gyulladásra vagy izomfájdalmakra használnak.
Ananász
Az ananász enzimje, a bromelain úgy tudni csökkenti azt a duzzanatot, ami a csont-izületigyulladással hozható összefüggésbe, mivel ez az anyag gyulladáscsökkentő reakciót mutatott ki a laborbeli kutatások alkalmával.
DR. TIHANYI LÁSZLÓ
Tetszett a cikk?
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
SzínesVilága cikkajánló

Mit tanultunk rosszul az iskolában?
Nagyvilág, Érdekességek
Úgy tűnik, mindannyian tanultunk valamit az iskolában, ami nem igaz.

Vizafogó
Nagyvilág, Érdekességek
Főleg lakótelepei miatt ismert.

Pumpkin az internet sztárja
Cukiságok, Állati cukiságok
Nem mindennapi „találkozás” a széllel.

A csodafa
Nagyvilág, Érdekességek
Negyven különböző gyümölcs terem egyetlen fán

Idézet Jane Fondától:
Életmód, Élet
Ne aggódjatok túl sokat a gyerekekért, mert nekik is meg van a saját sorsuk és biztosan megtalálják.

Mi az az almaecet ?
Egészség, Népi gyógyászat
Az almaecet hatékony baktériumölő szer, amely számos létfontosságú ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz...

Gyógyító háziital
Egészség, Népi gyógyászat
A legerősebb természetes antibiotikum – Minden fertőzést meggyógyít a szervezetben!

Banánkenyér
Receptek, Desszert receptek
Amerikában és Angliában gyakran készítenek banánkenyeret, amit szívesen fogyasztanak vajjal megkenve.

Padlón alvás?
Egészség, Megelőzés
A kemény, sík felületen való alvás jót tesz a hátnak, és segíthet megszabadulni a fájdalomtól, ami akár éve ...