Programok / Kiállítások, vásárok

Település:
Csongrád megye, Domaszék

Kategória:
Kiállítások, vásárok


Fedett terméktér nyílt Domaszéken


Ünnepélyes keretek között nyitották meg Domaszéken a fedett termékteret

(2020-10-27) A mai napon, ünnepélyes keretek között nyitották meg Domaszéken a fedett termékteret, mely holnaptól már a lakosság szolgálatába is áll. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés Kulturális, sport- és ifjúságügyi tanácsnoka, Kormányos Sándor a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka és Sóki Károly plébános úr.
Gémes László elnök úr elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolata Domaszékkel és a polgármester úrral, és egy kicsit a szíve csücskének is nevezte az ilyen piac átadókat, hiszen ő is a mezőgazdaságban dolgozik a családjával. Szerinte a hazai áruk megvásárlásának a legjobb színtere egy ilyen helyi közösségi tér, melyben a domaszéki termelők kiváló termékeihez is egyszerűbben hozzá juthatnak most már a fogyasztók.
Sziráki Krisztián polgármester úr ismertette, hogy egy régi-régi elvárás valósult most meg, ami már mondhatni, hogy több éve mutatkozott igényként. 4 millió forint pályázati támogatással, és több mint 4 millió forint önerő ráfordításával méltó helyre került ez a tevékenység, és végre kulturált körülmények közt fogják megtalálni egymással a kapcsolatot a vásárlók és az eladók. Külön megköszönte a nyugdíjas klubnak, hogy szintén a helyszínen található kemencében a sütés-főzés tudományát életben tartották, és őrizték eddig is az ezzel kapcsolatos hagyományokat. Sóki Károly plébános úr elmondta, hogy régen is az ilyen helyek köré szerveződtek a közösségek, melyet most már kiegészített ez a nagyszerű terméktér is. A régi Domaszéket Szeged éléstárának nevezte, hiszen a kis vonattal naponta nagy kosarakkal vitték be a városba a helyi gazdák a szépséges áruikat. Ezért is kell ennek most nagyon örülni, hogy a friss árut itt helyben is van lehetősége megvásárolni azoknak, akik nem rendelkeznek kerttel, vagy saját földdel.
Az áldást követően a Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Pataki Ildikó vezetésével régi hagyományos néptánc bemutatót tartott. Sziráki Krisztián, Gémes László és Sóki Károly együttesen vágták át a nemzeti színű szalagot, mellyel jelképesen is átadták a lakosság részére ezt a nagyszerű közösségi teret. Zárásul minden jelenlévőt vendégül láttak a szervezők egy kis teára, szendvicsre és kemencében sült friss kalácsra.

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »