Település:
Csongrád megye, Szeged


Látvány a Móra Ferenc Múzeum tetejéról


Két kilátóról gyönyörködhetünk a környék szépségéről

Kilátó a Móra Ferenc Múzeum tetején

IMG_6842

 

A Móra Ferenc Múzeum tetején lévő két kilátóról a magasból nézhetünk le Szeged belvárosára. A kisebb kilátóból a Széchenyi tér környéke látható, a nagyobb kilátóból pedig a Tisza és a Belvárosi híd figyelhető meg. A nagyobbik kilátóban egy különleges eszköz, egy kronoszkóp várja az érdeklődőket. Ebbe belenézve az 1870-es évek szegedi belvárosa tárul látogatóink szeme elé.

 

A kilátók előterében, az épület padlásterében egy kamarakiállítás mutatja be az egykori szegedi belvárost: az 1870-es évekbe utazhatnak vissza a látogatók egy 3D-s animáció segítségével. Az animációban a belváros egykor volt épületeit, látképét mutatják be; az egyes épületeket megérintve feltárul azok története is. Emellett a Móra Ferenc Múzeum történetét is megismerhetik az érdeklődők.

 

A tetőkilátók megközelítése: a múzeum csigalépcsőjén keresztül feljutunk a padlástérbe, ahonnan újabb lépcsősor vezet a kamarakiállítás terébe. Innen egy-egy feljárón keresztül juthatunk fel a tetőre.

A feljárók meredeksége miatt kérjük, hogy idős és kisgyermekes látogatóink körültekintéssel használják azokat! A kilátók viharos időben nem látogathatóak.

 

A nagyobbik kilátó:

IMG_6840 

IMG_6841 

IMG_6843

 

 

 

A kisebbik kilátó:

IMG_6845 

IMG_6844

 

Kiállítótér és feljárók a kilátókhoz:

IMG_6838 IMG_6847

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »