10 rossz szokás, amiről érdemes leszokni

10 rossz szokás, amiről érdemes leszokni


Azt mondják, egy rossz szokásról való lemondás megduplázza a boldogság esélyeit, hiszen nemcsak a jó dolgoknak csinálsz helyet, hanem megszabadulsz attól is, ami visszahúz téged. A rossz szokások ugyanis boldogtalanná tesznek, hátráltatnak abban, hogy sikeres és bátor légy, olyan dolgokra késztetnek, amiket nem akarsz megtenni. Kezdd el még ma, hogy megszabadulj ezektől minél gyorsabban. Ha ezt megteszed, máris új pozitív szokásokat hívhatsz be az életedbe.


A fotó forrása: getty images


Mai írásomban olyan szokásokról írok, amik tönkre vágják a boldogságot.

 

10 rossz szokás, amiről érdemes leszokni, ha boldogságra vágysz

 

1.

Célok elhalasztása

A halogatás a legjobb módszer arra, hogy sose érd el a céljaidat. Majd holnap megcsinálom… vagy Még fiatal vagyok, előttem az élet… Ahhoz, hogy ettől a rossz szokásodtól megszabadulj, a legegyszerűbb az, ha apró lépésekre bontod a célodat. S minden áldott nap csak egyetlen dolgot csinálsz meg. Ahhoz igazán nem kell sok idő, hogy egy kis lépést tegyél meg az álmod felé.

 

2.

Silány élet megélése

Az a legjobb ebben a mostani világban, hogy az embernek sokkal több lehetősége van azt megtenni, amit szeretne. De ez némi kockázattal is járhat. Mi erre a megoldás? Lépj ki a komfortzónádból, hiszen az élet legnagyobb örömei komfortzónán kívül találhatók. A boldogság hajkurászása ugyanis nem az, hogy elkerüljük az élet kihívásait, és azokat a dolgokat, amiket nem merünk megcsinálni. Hanem a boldogság álmaink, törekvéseink, és céljaink állandó üldözéséről szól.

 

A fotó forrása: pexels.com

 

3.

A saját utadban állsz

Mindannyian követünk egy otthonról hozott mintát, és hát őszintén szólva, ez nem mindig jó. A legtöbbünk családja, barátai, és tanítói úgy gondolták, hogy az a helyes, ha az elvárt szokásokat követjük, ahelyett, hogy mi magunk találnánk meg azt, ami nekünk megfelelő. Minden olyan formulát, másoktól átvett szokást, ami nem okoz örömet, zavarja a fejlődésünket és a sikerünket, azonnal meg kell állítani. A recept, ami másoknak bevált, nem biztos, hogy jó neked is. Ezért hagyd azt, amitől csak egy helyben toporogsz, és dolgozz ki egy olyan stratégiát, amely támogatja magasabb céljaid elérését.


4.

Menekülés a problémák elől

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy a szőnyeg alá söpörjük a problémánkat, vagy homokba dugjuk a fejünket, mint a strucc. Ne a rossz elől menekülj, hiszen aminek be kell következnie, az úgyis eljön, hanem keresd a jót benne! Tehát ne szégyenként tekints egy megoldatlannak hitt problémára, vagy valami olyasminek, amitől messzire kell menekülni, hanem egy olyan lehetőségként éld meg, amiből tanulhatsz és fejlődhetsz általa.

 

5.

Aggodalom a hibáid miatt

Mindenkinek vannak hibái, de az csak rajtad múlik, hogy hatalmat adsz-e nekik, aminek köszönhetően megakadályoznak abban, hogy azt csináld, amit szeretnél, az légy, aki lenni akarsz. Van egy jobb megoldás is erre: ha tanulsz belőlük. Vállald fel a hibáidat, és találd meg bennük azt az erőt, amitől a hibáid nem ellened, hanem neked fognak dolgozni.

 

A fotó forrása: pexels.com

 

6.       

Próbálsz mindent irányítani

Nem akarlak elkeseríteni, de az irányítás csak egy illúzió. Ha mindent az ellenőrzésed alatt akarsz tudni, és irányítani próbálsz, akkor ha esetleg nem úgy alakul, ahogy tervezted, nagyon gyorsan frusztrált és dühös leszel. Pedig valójában csak egyetlenegy dolgot vagyunk képesek irányítani, és ebben senki nem kivétel: a bennünk zajló érzéseket. Az önmagunk feletti uralom sokkal megbízhatóbb boldogságforrás, mintha olyan dolgokat akarnánk irányítani, amire úgysem vagyunk képesek. 

 

7.

Mások hibáztatása

Abból, ha másokat hibáztatunk, vagy okolunk bármiért is, csak magunknak ártunk. A boldogsághoz vezető úton csak úgy válhatunk igazán boldoggá, ha felelősséget vállalunk a tetteinkért, és vállaljuk a döntéseink okozta következményeket.

 

A fotó forrása: pexels.com

 

8.

Próbálsz olyanná válni, amilyen nem vagy

Miért akarnak sokan „mások” lenni, mint amik valójában? Miért akarnak más emberré válni? Miért akarnak máshoz hasonlítani? Mi kell ahhoz, hogy valaki boldog legyen azzal, aki ő maga, és ismerje el az erősségeit, a tehetségét? Nem jó, ha másokhoz hasonlítod magad, és próbálsz úgy tenni, viselkedni, ahogy ők. Helyette inkább nézz a tükörbe, figyeld meg magad – és építs erre az alapra.

 

9.

Leragadtál a múltban, vagy vágysz a jövőre

Így pedig pont az egyetlen valóságosról maradsz le: a jelenről. Hiszen a jelen az, ami megtörténik, nem? A múlt az régen volt – az akkori jelenben – a jövő pedig egy későbbi jelenben lesz majd valamikor. Mégsem olyan könnyű a gondolatainkból kihagyni a régi szép emlékeket, vagy gondolni a szebb jövőre. A trükk az, hogy a jelenben maradj, ha olyan dolgokkal foglalod le magad, amit igazán szeretsz csinálni. Akkor sokan annyira belefeledkezünk a pillanatnyi élménybe, hogy észre sem vesszük, de a jelenben vagyunk.

 

10.

Állandó panaszkodás

Ágyban ébredtél? Van hol laknod és van mit enned? Most, amikor ezeket a sorokat olvasod, hol vagy? Ne vedd természetesnek azt, hogy neked mindez jár, hanem légy hálás mindenért, amit kaptál: az ételért, az egészségért, a kapcsolatokért, az elmédért, a szívedért. Amikor azon kapod magad, hogy panaszkodsz, szánj rá egy percet, és nézz körül. Annyi mindenért érezhetünk hálát.

 

A fotó forrása: pexels.com

 

Szóval, szerintem ez az a 10 szokás, amitől jobb, ha megszabadulunk, ha boldogságra vágyunk. Ezek nem szolgálnak minket, nem tesznek boldoggá. Helyettük keressünk olyan szokásokat, amik testben, lélekben, szívben is a javunkat szolgálják.

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »