8 dolog amitől az ősz nagyon szerethető

8 dolog amitől az ősz nagyon szerethető


Hangulatos dekorációkat készíthetsz

Ősztől tavaszig többet tartózkodunk zárt helyen – otthon, irodában -, szezonális dekorációkkal feldobhatjuk a hangulatunkat és a helyiségeket. Őszi dekoroknál bátran nyúlhatunk a természet kincseihez: vadgesztenye, törökmogyoró, dió, fenyőtoboz, makk, színes falevelek, natúr vagy festett faágak… Különleges ajtódíszeket is készíthetünk az őszi terményekből.

Vers: AZ ŐSZ SZÉPSÉGEI VERSEKBEN ÉS KÉPEKBEN !

Nemcsak az angolszász országokban, hanem nálunk is népszerűek a tökdekorok; a magyar népi kultúrában is régóta jelen, elődeink is készítettek töklámpásokat. (Ráadásul az olajtök az Őrégi tájegységben kiemelt szezonális haszonnövény. Őrség Aranyának nevezik helyben termelt növényből kinyert tökmagolajat, és hagyományosan kora ősszel rendezik meg a Tökfesztivált. Nem érdemes tehát az angolszász hagyományok begyűrűzése miatt a Halloween-tökökre haragudni.)

Az ősz szépségei | EZ + A-Z Magazin

Olajtökből tökmécsest készíthetünk, gyerekekkel közösen tökházikót is faraghatunk, ajtóval, ablakokkal. A tökdekorok üde színeivel melegséget, vidámságot csempészhetünk otthonunkba, munkahelyünkre.

Az ősz szépségei | PaGi Decoplage

Az ősz (szépen) öltöztet

Az őszi ruhatár a legvariábilisabb. Már nem izzadunk bele a ruhába, még nem fázunk szoknyában. A tavasz is gyönyörű, de ősszel valósággal ragyogunk: még napsütötte a bőrünk, kevesebben küzdünk súlyfelesleggel, mint tavasszal, a kiadós téli lakomák után. Újra sminkelhetünk, nem olvad le rólunk. Előkerülhetnek a szekrény mélyéről a színes bolerók, kardigánok, sálak, átmeneti kabátok, s megannyi kedvenc kiegészítőnk. Kedvünkre variálhatjuk a harisnyanadrágokat is – üdítőleg hat ránk a színek, minták kavalkádja.

Pici őszi hétköznapok - aktívan

Őszi csemegék

Sok termés ősszel érik be, szeptember elején kezdődik a szüret, (felhasználástól függően) eltarthat egészen októberig. Kezdődnek a Szedd magad! alma akciók, országszerte tartanak szüreti vigasságokat, változatos programokkal. Ősszel szüretelhetjük a gesztenye- és diófa termését is, ilyenkor a dióbél héja még könnyen lehámozható, a zsenge dió tápláló, finom csemege.

Szőlő|Lidl - www.lidl.hu

Otthon, édes otthon. Bevackolhatsz

Kezdődik a bevackolós időszak, az otthonunkban töltődhetünk. Jöhetnek a könyvek, magazinok, filmek, zenék, nagy sütés-főzések, családi, baráti összejövetelek, hétvégi szieszták, lakásszépítés, dekorálás, bármi, ami kikapcsol, lazít, örömet ad. Próbáljuk az otthonunktól távol tartani a stresszt!

Százszínű ősz- esküvő dekorációs tippek őszi esküvőkhöz | Dekowest Esküvői  Dekoráció

Kint is jó, bent is jó – gyerekkel

Előkerülhetnek a benti játékok – olvassunk együtt könyvet, kreatívkodjunk közösen, szervezzünk gyerekzsúrt, találjunk ki közös benti programokat! Színes falevelekből sok ötletes játék, dekoráció készíthető, gondoskodjunk madáretetőről is. Szép időben a levélseprés, a gereblyézés is vidám családi program lehet, főleg, ha a kertben grillezni is tudunk. Egy-egy fotó erejéig a levelekből látványos, vidám kompozíciókat készíthetünk.

Így maradj egészséges ősszel is – Egészséges életért

Vár a konyha

Valószínűleg ősszel és télen készül a legtöbb házi süti. Kísérletezhetünk új ételekkel egy-egy ráérősebb napon. 

Sütőtök krémleves – glutenmentesharcos

Közelednek az ünnepek

Lassan, de biztosan közelednek a téli ünnepek – jó esetben pusztán ennek a gondolatától jobb lesz a hangulatunk…de ne a várakozás bűvöletében élj, éld meg a pillanatot! Az élet csoda. Az ősz csodálatos.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »