CSOKIS GESZTENYETORTA
Csokis Gesztenyetorta
Ha valaki imádja a gesztenyét akkor ettől a tortától odáig lesz és vissza.
De tényleg eddigi gesztenye tortáim legeslegjobb receptje.
Tészta:
10 dkg liszt
18 dkg cukor
6 tojás
2 dkg olvasztott vaj
2 dkg kakaópor
½ csomag sütőpor
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
3 dl habtejszín
rum
Tetejére:
10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sárgáit egyenként adjuk hozzá, majd a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, és a vajat dolgozzuk bele.
Előmelegített sütőben, kerek tortaformában, 180 °C fokos sütőben kisütjük, rácson kihűtjük.
A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, a cukorral, kakaóval, kevés rummal ízesítjük, s a végén beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját is.
A tortát 3 lapra szeljük, megtöltjük a krémmel, hideg helyen dermesztjük, majd csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük.
Nagy Zoltánné receptje és fotója
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók