EGYSZERŰ ÉS POMPÁS LEVES
Ebédötlet a mai napra, a Babérleveles tojásleves
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál liszt,
1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy kis darab póréhagyma
2 db babérlevél,
1 teáskanál pirospaprika,
só, egy mokkáskanál ételízesítő
ecet ízlés szerint
3-4 db tojás
Elkészítés:
A póréhagymát apró darabokra vágom, és az olajon kis sóval üvegesre párolom, majd lisztet adok hozzá, és kevergetem egy-két percig, aztán pirospaprikát adok hozzá, majd hideg vízzel felöntöm a rántást.
Beleteszem a babérleveleket , az ételízesítőt a sót, ecetet.
Forrás után 5 percig főzöm.
Végül a tojásokat feltöröm egyenként kis csészékbe és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes levesbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt a fehérje megköt, de a sárgája folyékony marad.
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók