NAGYMAMA HÁZI PRAKTIKÁI
NAGYI praktikái...
.....hogy jobban puhuljon a hús
* A leveshús főzővizébe egy evőkanál gyenge ecetet teszünk.
* A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg erőlevesben felfőzzük, kihűtjük és a húst néhány órát a lében állni hagyjuk. Csak aztán sütjük.
* A marhaszeletet ecet és olaj keverékében mintegy két órán át állni hagyjuk, de közben megforgatjuk.
* A baromfihúst sütés vagy főzés előtt meglocsoljuk citromlével. Ettől még omlósabb és jobb ízű lesz.
* Az öreg tyúkot főzés előtt kenegessük meg ecettel. Olyan íze lesz, mint egy csirkének.
* Az öregebb állatok - marha, liba, vagy vadak - húsát néhány napra olajos, esetleg ecetes-zöldséges páclébe tesszük, a hús porhanyósabb lesz.
(Forrás:1111 hasznos tanács háziasszonyoknak és férfiaknak - Bibliotéka Kiadó)
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók