A sminktetoválás előnyei és hátrányai

A sminktetoválás előnyei és hátrányai


Noha sokakat bizonyára borzaszt a gondolat, hogy arcukat megbélyegezzék egy évekre szóló sminktetoválással, azonban aki elszánja magát, az vélhetően éppen ezzel a részével nem foglalkozik. Rengeteg nőt ugyanakkor mindössze a fájdalom tart vissza a tetoválástól, ami miatt azonban nem kell aggódni, az egyik előnye ugyanis, hogy nem fájdalmas, lévén a kezelésnek alávetett területeket előtte érzéstelenítik. Szintén kevesen tudják, de a sminktetoválás nem egy életre szól! A hagyományos tetoválásokkal ellentétben itt nem kerül olyan mélyre a tinta, ezáltal két-három éven belül a bőr kopásával együtt ez is eltűnik, így nem lehet ráunni, és a trendek miatt sem kell aggódni.

Hatalmas előnye még a sminktetoválásnak, hogy rendkívül színes és széles választási lehetőséget biztosít viselője számára. Ez azt jelenti, hogy csak rajtunk múlik, hogy milyen minták, formák és színek kerüljenek fel ránk, ezáltal a legjobb sminket adhatjuk arcformánkhoz. Előny még, hogy a sminktetoválással rengeteg időt spórolhatunk meg reggelente, vagy egy alkalomra készülve, hiszen maximum egy kis alapozóra, esetleg egy kis korrigálásra lesz szükségünk, és máris készen állunk az indulásra. Ez bizonyára nagyon sok nő életét könnyítheti meg!

A sminktetoválásnak ugyanakkor természetesen hátrányai is vannak! Az egyik ilyen, hogy főként nyáron nagyon hamar megkopnak, ezáltal ha szeretnénk mindig tiszta és élénk sminket, akkor legalább félévente újra kell tetováltatnunk a vonalakat, ami természetesen komoly pluszköltségekkel járhat. Mivel egy folyamatosan kopó tetoválásról van szó, ezért az első egy-két hónap után folyamatos sminkes korrekciót igényel, mert egy friss rúzshoz vagy szemceruzához képest már nem lesz olyan élénk a színe.

Szintén a sminktetoválás hátránya, hogy amennyiben gyakran megváltozik az ízlésünk, vagy szeretünk változatosan sminkelni, akkor bizony komoly problémába ütközhetünk, hiszen annyira azért tartós a megoldás, hogy ne engedjen más színeket és mintákat felvinni. Aki tehát alávetette magát egy sminktetoválásnak, az legalább másfél-két évig biztosan meghatározza majd sminkjét, és amennyiben nem szeretnénk minden nap ugyanazt az arcunkat mutatni a nagyvilágnak, bizony komoly problémáink is lehetnek belőle.

A sminktetoválás mellett és ellen is nyomós érvek szólnak, de ami a legfontosabb, hogy mindig alaposan mérlegeljük a tetováltatás előtt azt, hogy mit veszíthetünk és mit nyerhetünk vele. Ha ez megtörtént, és figyelembe vettük a fentieket, akkor biztosan mi is nagy örömünket leljük a sminktetoválásban, vagy maradunk a hagyományos módszereknél.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »