A SZÍN kategória győztes képei

A SZÍN kategória győztes képei


Lezárult a SZÍN kategória, itt vannak a legjobb képek

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A tizedik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a COLOUR – SZÍN kategóriából választották ki, amely az októberi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

Ezt a témakört idén egy házaspár határozta meg, a finn Jari és Kaisa Peltomäki. Az előző hónapban a monokróm esetén szükség volt a színek elhagyására, itt viszont előtérbe kerültek a SZÍNEK. A természeti csodák élénksége és a modern digitális képalkotási technológia együttes használata lehetővé tette, hogy a fotókon a színeket a lehető legrészletesebben rögzítsék és mutassák be a pályázók. Ez a kategória azt a fajta színt ünnepli, amit a természet ad mindannyiunknak. A témát irányító házaspár kreatív képeket keresett, amelyek a természet színeit úgy mutatták be, ahogy soha senki előtte. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategóriagyőztes ROB BLANKEN lett, egy "halott" rovart ábrázoló felvételével, amelynek a „Colourful Death címet adta. A fotós 500 fontot nyert a fotóval:

 

 

Fotó: Rob Blanken / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett IRMA SZABÓ lett, Magyarországról. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Spring Sunset című fotójával érdemelt ki:

 

 

Fotó: Irma Szabó / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre LEIGH AYRES pályaművét választották, aki "Rainbow Roost" című felvételével nyerte el a bronzérmet:

 

Fotó: Leigh Ayres / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén Filippo Carugati fényképét választotta kedvencének, a "Black and Green" című fotó nyerte a kategória különdíját (Founder’s Choice). A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

 

Fotó: Filippo Carugati / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A SZÍN kategóriát a thaiföldi JOMTUP CHAROENLAPNUMCHAI nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

 

Fotó: Jomtup Charoenlapnumchai / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Jan Piecha / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Devon Jenkin / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Tom Shlesinger / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Natashia Benzian Olsson / WildArt Photographer of the Year

  

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Catherine Holmes / WildArt Photographer of the Year, kiemelt kép

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »