Az Év Vadfotósa pályázat – FEBRUÁR

Az Év Vadfotósa pályázat – FEBRUÁR


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja:

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Február 28-áig várják a pályaműveket

Január 31-éig lehetett feltölteni az első témakörre a pályázati műveket a több hónapig tartó Év Vadfotói pályázaton. A januári témakör a NEDVESSÉG-hez kapcsolódott, de az eredmény még nem született meg.

 

A februári témakör is érdekes lesz, íme a részletek:

2. FEBRUÁR – "LIGHT" – "FÉNY". Nevezési határidő 2022. február 28.

A FÉNY Georgina Steytler ausztrál vadfotós koncepciója. Talán magától értetődőnek hangzik, de hozzáértés és látásmód szükséges ahhoz, hogy a lehető legjobban használhassuk, és olyan képet alkossunk, amely felkavarja az érzelmeket. A fény a fotózás lényege, és ez a kategória olyan képet keres, amely a legügyesebb és legötletesebb módon mutatja meg a fényt.

 

A FÉNY kategória tavalyi győztese az ausztriai Bernhard Schubert lett ezzel a fotójával:


 

 

A fotós ezt a jelenetet egy éjszakai kirándulás során figyelte és örökítette meg, Borneó trópusain. A képen egy gombafajta spórák tömegét bocsátja ki, ez okozza a fény törését, miközben egy csótány éppen táplálkozik. A fényképész elárulta, hogy sosem figyelt meg korábban egy ilyen jelenséget. Ezzel a fotóval a fotós egyébként egy másik pályázaton harmadik helyezést ért el.

 

Fiataloknál is hirdettek győztest, az Új-Zéland-on élő D’Artagnan Sprengel nemcsak a kategória-győztes lett, de a fiatalok végső győztesének is az ő fotóját választották:


 

 

A fiatal fényképész, D’Artagnan Sprengel az új-zélandi Aotearoából származik és 10 éves kora óta fotózik. A 11. születésnapjára kapta meg az első DSLR-gépét (Nikon D3400), és innentől a fotózás lett a szenvedélye. Leginkább madarakat és rovarokat szeret lencsevégre kapni, mivel ahol ő él, ott nagyon kevés szárazföldi emlős található, de szívesen fotóz asztró-tájképeket is.

 

Már érdemes felkészülni a márciusi kategóriára!!!

Bár a márciusi témakörre egészen március utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A harmadik témakör a "SZILUETTEK". Nevezési határidő pedig: 2022. március 31.

 

A további hónapok témakörei (a képeket a nevezési dátum időpontjáig bármikor fel lehet tölteni, akár most is):

4. ÁPRILIS – "EYES" – „SZEMEK”. A nevezés 2022. április 30-án zárul.

5. MÁJUS – "BEHAVIOUR" – "VISELKEDÉS". A nevezés 2022. május 31-én zárul.

6. JÚNIUS – "SPACE" – "ŰR". A nevezés 2022. június 30-án zárul.

7. JÚLIUS – "HUMAN NATURE" "EMBERI TERMÉSZET". A nevezés 2022. július 31-én zárul.

8. AUGUSZTUS – "ABSTRACTS" – "ABSZTRAKTOK". A nevezés 2022. augusztus 31-én zárul.

9. SZEPTEMBER – "MONOCHROME" – "MONOKRÓM". A nevezés 2022. szeptember 30-án zárul.

10. OKTÓBER – "COLOUR" – "SZÍN". A nevezés 2021. október 31-én zárul.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: Colin Edwards / WildArt Photographer of the Year (a 100 legjobb fotó egyike a FÉNY-kategóriában)

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »