Ezt NE csináld a repülőgépen

Ezt NE csináld a repülőgépen


Mindannyian ismerjük és megpróbáljuk betartani az utazás során kötelező illemtani szabályokat, például a cipőnket magunkon tartjuk és követjük az alapvető biztonsági intézkedéseket is. De a valóságban millió és egy dolog van, ami miatt kikerekedik a légiutas-kísérők szeme. Mit ne csináljunk a repülőgépen? Légiutas-kísérők 20 dologra kérik leendő utasaikat. Lássuk csak, Ön olyan utas-e, akitől rettegnek, vagy tárt karokkal fogadják?!

 

Utazás alatt 

 

Fotó: bbc.co.uk


1. Ha egy légiutas-kísérő arra kéri önt, hogy minden felszállás és leszállás előtt nézzen ki az ablakon, akkor tegye meg. Ön a repülő személyzetének a "szeme" ilyenkor és tudja informálni őket arról, ha valami szokatlan történik.

2. Ha idegesíti egy másik utas túlságosan hátradőlő ülése, ne kezdjen vitába, és ne vonja be az utaskísérőt. Mindannyian jogosultak arra, hogy kényelmesen utazzanak, és erre tervezték az üléseket. Hátradöntheti az ülését, de figyeljen a többi utasra is.

3. Ne érjen a légiutas-kísérőkhöz. Ők nagyon elfoglaltak, és amúgy sem illik idegen embert megérinteni. Csak nyomja meg a gombot, ha valamire szüksége van.

4. Ne kérje a személyzetet, hogy vigye el a szemetet, hacsak nem amiatt járnak körbe. Egyszerűen nem lesz hova tenni, és ráadásul elvonja a figyelmüket a többi utas kiszolgálásától.

 

Ha hív a természet...

 

Fotó: escape.com.au


5. Ne öblítse le a WC-t, miközben még mindig rajta ül. A létrehozott szívóerőnek köszönhetően beragadhat a WC-be. Ez nem vicces, valóban megtörtént esetről beszélünk. Az egyik légiutas-kísérő mesélte el, és azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem volt onnan könnyű kiszedni az utast, ráadásul roppant megalázó az egész szituáció is. A karbantartók segítettek, méghozzá úgy, hogy leválasztották a WC-fejet, és így ki tudták szabadítani az utast szorult helyzetéből.

6. Ne dobja a pelenkákat a WC-be, erre van egy szemetes zsák. A pelenka elakadhat, mint ahogy egyébként semmit sem dobunk a WC-be pont amiatt, mert eldugulhat. A többi utas pedig nem tudja azt követően használni.

 

Háziállat a fedélzeten 

 

Fotó: themoscowtimes.com


7. Ne próbálja becsempészni kutyáját egy repülőgépre. Vagy a légiutas-kísérők, vagy más utasok észreveszik, és mindenféle kérdés nélkül azonnal kivezetik a gépről.

8. Ha háziállat-allergiája van, nem követelheti a személyzettől, hogy vezessék le az állatot és gazdáját a járatról. Feltételezheti, hogy a járatán lesz utas háziállattal, ezért vigye magával az allergia elleni gyógyszereit. Súlyos esetekben a légitársaság megpróbálja a lehető legtávolabb ültetni az állattól, vagy a következő elérhető járatra helyezni, de érvényes jeggyel utazó állatnak ugyanannyi joga van, mint más utasoknak.

 

Poggyász kezelése 

 

Fotó: bookfhr.com


9. Vegye le a hátizsákot, amikor felszáll a gépre. A megtömött táska valakit megsebesíthet. Ahogy az egyik légiutas-kísérő elmondta, rajta kívül több másik utaskísérő is volt, aki súlyosan megsérült hátitáskától. Neki például egy majdnem a fejét vitte le, emiatt pedig hetekig járt fizikoterápiára és csontkovácsra is szüksége volt.

10. Ha a kézipoggyász elfér az utas előtt lévő ülés alatt, ne tegye a felső helyre. Elég, ha csak akkor tartja fel a sort, amikor felszáll és leszáll a gépről.

 

Utazás gyerekkel 

 

Fotó: familyeducation.com


11. Ne számítson arra, hogy gyermeke szabad széket kap abban az esetben, ha csak egy jegyet vásárolt. A repülés hátralévő részében gyermekének az ön ölében kell maradnia, ha nem rendelkezik saját jeggyel. Valójában törvénytelen, ha leül egy üres helyre. Ha a járat nem zsúfolt, és vannak szabad helyek, akkor a légiutas-kísérőt meg lehet kérni, de saját akaratunkból nem foglalhatunk el egy helyet.

12. Ha gyermeke szeret tejet inni, mindenképpen vásárolja meg utazás előtt. A legtöbb légitársaság nem visz tejet a fedélzetre, így a légiutas-kísérő nem biztos, hogy tud segíteni önnek.

13. Ne cserélje a baba pelenkáját az asztalon. Nyilvánvalóan ez többször is megtörténik, mint kellene, és a légiutas-kísérőknek emlékeztetniük kell az embereket arra, hogy vigyék a mosdóba a gyereket, bármennyire is kényelmetlen.

 

Fotó: travelmamas.com


14. Ne kérje a légiutas-kísérőket, hogy vigyázzanak a gyermekeire, amíg ön a WC-t használja. Nem vállalhatnak felelősséget gyermekükért, hiszen utazás során bármi megtörténhet, ami miatt folyamatos készenlétben kell állniuk.

 

Különleges szükségletek

 

Fotó: businessinsider.com


15. Ne kérjen gluténmentes ételt, vagy bármilyen más típusú különleges ételt, amikor már a gépen tartózkodik. Ha mástól eltérő ételeket fogyaszt, akkor erről előzetesen gondoskodnia kell. A légiutas-kísérők csak az előre összeállított ételeket osztják ki, és nem felelősek azért, hogy minden utasnak külön gondoskodjanak megfelelő étkezésről.

16. A légiutas-kísérők semmiféle gyógyszert nem tudnak biztosítani önnek, ezért ne is kérjen. Mielőtt felszáll a repülőgépre, gondoskodjon gyógyszerről, ha szüksége van rá.

17. A repülőgép személyzete nem kérheti a célrepülőteret arra, hogy várjanak az utasokra, ha át szeretnének szállni egy másik gépre majd, hogy tovább folytassák az utazást. A légiutas-kísérők szerint az emberek ezt folyamatosan kérik tőlük, de még a pilóta sem tudja teljesíteni ezt a kívánságot.

18. Nem kérhet senkit arra, hogy üljön át egy másik helyre. Ha egymás mellé akar ülni egy barátjával, de valaki más ül azon a helyen, ne kérje meg a légiutas-kísérőt arra, hogy kérje meg az utast, hogy üljön el onnan. Nem fogják kényszeríteni az utasokat arra, hogy egy másik helyet foglaljanak el, csak hogy örömet szerezzenek önnek.

 

Általános tippek

 

Fotó: pexels.com


19. Bár csábító lehet elöl ülni, de a hátsó sorokban ülő utasok jobb szolgáltatást kapnak, mert a légiutas-kísérők gyakrabban mennek arra. A személyzet még azt is elárulta, hogy néha figyelmen kívül hagyják a turistaosztály első részéről érkező hívásokat.

20. Érdemes kerülni a csapvíz, vagy akár a tea, vagy a kávé fogyasztását a fedélzeten. A légiutas-kísérők személyesen kerülik a forró vizet a repülőgépeken, mert a vízvezetékeket soha nem tisztítják meg.

 

 

Forrás:

brightside.me

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »